Напишете дума/думи за търсене

12 неща, от които трябва да се откажем, ако искаме да бъдем щастливи

Има хора, които от малки си мечтаят да бъдат богати, други пък лелеят щастието повече от парите.

Понякога толкова не искаме да пуснем неща, които ни причиняват ужасяваща болка, стрес и страдание, че тънем в нещастие, само и само за да не излезем от зоната си на комфорт.

Какво трябва да направим, за да сме щастливи?

1. Забрави за желанието винаги да си прав

Няма нищо лошо в това от време на време да стъпваш накриво и да правиш грешки. Помни, че си човек, а дори и боговете невинаги са взимали правилни решения.

2. Не контролирай всичко

Позволи си да бъдеш щастлив, пусни юздите на контрола и си живей живота. В противен случай ти ще бъдеш контролираният.

3. Не критикувай

Ако нещо не ти харесва как се случва, не обвинявай останалите за това. Вземи нещата в свои ръце и покажи какъв лидер си. Критиките са хубаво нещо, но само ако ти самият си контрапункт на тях.

4. Не се самообвинявай

Откажи се от самопорицанието. Всеки се проваля понякога. Ти си роден да побеждаваш, а грешките и провалите са част от пътя към успеха.

5. Разшири хоризонтите си

Ако искаш да си щастлив, не бъди тесногръд. Разширявай границите на собствените си вярвания и възприятия за света. Той със сигурност е по-щедър към хората, които черпят от благата му без страх.

6. Престани да се оплакваш

Стига мрънкай, а започвай да действаш. Ако не ти харесва работата ти, смени я и не се оправдавай с ужасната световна икономика за това, че всеки ден прекарваш 8 часа на място, което отдавна не харесваш.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X