Напишете дума/думи за търсене

Григор и Никол: 49 процента съвместимост

Подходящи ли са един за друг Григор Димитров и Никол Шерцингер? В момента 49%. Поне така изчислява клюкарски сайт в Twitter, като припомня, че двамата са заедно от две години.

Най-добрият български тенисист и съдийката в X Factor се видяха в Лондон, след като Димитров спечели титлата във финалите на АТП и постигна най-големия успех в кариерата си. По време на турнира бившата на световния шампион във Формула 1 Луис Хамилтън не се появи в зала О2, но не пропусна да поздрави любимия си за победата по време на предаване.

В последно време

непрекъснато

някой някъде

пише, че

Григор и Никол

са се разделили,

защото през по-голямата част от годината са по различни места на света заради професионалните си ангажименти.

След победите в столицата на Великобритания Димитров непрекъснато е гост някъде и дава интервюта. От гиганта Wilson, с каквито ракети играе бъдещият спортист №1 на България, също не пропуснаха възможността да се включат.

“Не съжалявам за нищо в кариерата си. Нито за едно решение, въпреки че съм правил много жертви. Тенисът е моят живот и това е моят избор”, коментира Григор в кратко видео.

Той бе поздравен и от другия си основен спонсор.

“Ето как трябва да завършиш сезона си”, написаха от Nike.

Голяма част от успехите на Димитров се дължат на добрия му сервис, сочи специален анализ.

“Първият сервис е ключов фактор в съвременния тенис и процентът е много важен. Повече лесни точки и повече възможности да доминираш в разиграването след начален удар и да наложиш своя план преди този, който посреща да го направи. Разликата в процентите може да промени целия мач. Особено когато трябва да спасяваш възможности за пробив или когато няколко пъти в гейма си минал през равенство. Подобренията, които тенисистите правят в първия си сервис, обикновено променят всичко и такъв е примерът с новия шампион от финалите на АТП Григор Димитров.

Още от юношеските си години

той бе обещаващ

талант и мнозина

го виждаха скоро

като лидер на

новото

поколение

Но той не успя да оправдае очакванията и спечели малко титли. В играта му непрекъснато нещо липсваше и той не можеше да събере всички елементи на едно място, за да стане постоянен член на топ 15, където определено му е мястото. Димитров нанесе своя удар през 2014 г., когато спечели 3 турнира и 50 мача в АТП, а статистиката за първия му сервис бе впечатляваща. Тогава той вкара 61% от първите си начални удари, но спечели 77% от точките при разиграване след първи сервис. И 54% при втори. Записа 520 аса, но и толкова двойни грешки. През тази запомняща се година Григор спаси 64% от точките за пробив и това му помогна да спечели 86% от своите сервис геймове, а същото постигна и през тази година.

През 2015 и 2016 г. Димитров загуби много оспорвани мачове, не можа да спечели трите си финала и остана с празни ръце до януари 2017 г. Точно

тази година

обаче ни показа

подобрената

версия на Григор, която му донесе титли като тези в Синсинати и Лондон и третото място в света. Той игра решителен сет срещу водача в ранглистата Рафаел Надал и остана само на мач от границата от 50 победи за сезона, което щеше да му се случи за втори път. Той започна сезона като ураган с 15 победи от 16 мача, полуфинал в Мелбърн и титли в Бризбейн и София. Изглеждаше точен, агресивен, с ясен план какво трябва да прави на корта, което не се случваше преди. Просто бе един от тенисистите, които всеки задължително трябваше да гледа през сезона.

За съжаление, той загуби формата си, записа слаба пролет и само 4 победи на червени кортове. Нещата се промениха в Синсинати, където спечели първата си титла от “Мастърс 1000”. Андрей Рубльов го изненада неприятно на US Open, загуби 2 пъти от Надал и от Дел Потро на финала в Стокхолм, но направи достатъчно, за да си осигури място във финалите на АТП.

Григор

запази

най-добрия

си тенис за

финалния турнир

за сезона,

завърши без загуба и спечели най-голямата титла в кариерата си. Вече е трети в света след Рафаел Надал и Роджър Федерер и гледа към по-големи цели през 2018 г., ако запази добрата си форма през целия сезон.

Една от основните причини за успехите му е първият сервис. Той спечели 77% от точките след вкаран първи начален удар и направи рекордните за кариерата си 563 аса, което му позволи да се измъква от трудни ситуации и да печели точки само от сервис, което винаги е много важно.

Неговият сервис не само бе с 8 км по-бърз през тази година, но той успя и да го насочи още по-добре. Това е задължително за успех, а Федерер може да каже много по въпроса. Димитров пращаше топката по-добре и в двете полета на тенисиста отсреща, като процентът на успешния му първи сервис стана 62% (от 56), а това му донесе 2 големи титли.”

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X