Напишете дума/думи за търсене

"Дъвка за балончета" - най-после ще гледаме брилянтен романтичен филм

Новината, че новият български филм "Дъвка за балончета" е оглавил родния боксофис още след първия си уикенд на голям екран изобщо не ни изненада. Над 600 човека плакаха и се смяха в киносалона по време на премиерата на дългоочаквания "Дъвка за балончета" миналата седмица. Първите зрители на лентата излязоха искрено развълнувани от залата, коментирайки, че силният сезон на българското кино се затвърждава с появата на "Дъвка за балончета". Филмът на Станислав Тодоров - Роги е първият от години насам, който влиза амбициозно в графата "романтичен", но достойно заема мястото си там, без да е излишно сантиментален и в никакъв случай сладникав. Нещо повече - Иван Юруков прави брилянтна роля, която според нас ще бъде знакова в неговата кариера.

Той играе рекламиста Калин, който има работа, приятели и семейство, но нещо основно в живота му липсва. Един мъж, събрал в ямките на раните си достатъчно цинизъм, но съхранил в сърцето си момчешкия порив да препуска из странностите на живота през смях и през обич. Ще бъде ли нахранен този порив, или ще се окаже, че мечтата е по-добре да остане само мечта... Ще видите един толкова емоционален и в същото време мъжествен образ, с който ще преживеете отново... първата любов, че е малко вероятно да не се влюбите.

“Това е филм за нашето поколение, за първата любов, за първото докосване. Той е много искрен, много нежен и вярваме, че хората ще го харесат. Това е нашият филм в тази толкова хубава година за българското кино”, коментираха Иван Юруков и Теодора Духовникова преди прожекцията.

Освен любовна история, лентата разказва за децата на 80-те години, които пораснаха с Некерман, колекциите картинки от дъвки и стрелбата с фунийки. Действието се развива паралелно между 1988 година и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета.

Децата актьори също се справиха блестящо и заслужено обраха най-много овации след премиерната прожекция, бивайки сравнени с незабравимите образи от „Войната на таралежите“. Самият режисьор Станислав Тодоров – Роги посъветва публиката да запомни имената на тези деца: Аглея Гумнерова, Андрея Захариев, Валентин Александров и Калоян Лалов. Четиримата бяха изумително органични и в поредица от сцени напълниха очите на зрителите със сълзи от смях. Специална изненада за гостите на премиерата беше и ънплъгд изпънението на група “Остава”, чието парче “Стоп” е част от саундтрака на лентата.

От 8 декември всички ще могат да видят лентата на 55 кино екрана в 27 града в България. Специални прожекции и срещи с екипа ще има и в Пловдив и Бургас – съответно на 11 и 18 декември. Билетите за двете предпремиерни прожекции на 7 декември в София са вече изчерпани.

Зад сценария на “Дъвка за балончета”, който спечели наградата на “Златна роза” преди броени дни, стоят Теодора Маркова, Георги Иванов, Тео Чепилов и Невена Кертова, създали и сценариите на най-популярните български сериали. Фантастични роли във филма правят и Малин Кръстев, Диана Димитрова, Валентин Ганев, Жорета Николова и др. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X