Напишете дума/думи за търсене

Рекордите на „Гинес“ за 2017-а

За разлика от минали години вълнуващите рекорди, които официално са потвърдени от специално жури, този път са доста по-малко. За сметка на това са свръхлюбопитни.

Това, което хваща окото в последното издание на Книгата за рекордите, е фигурата на професионалния бодибилдър Джим Арингтън. Коравият дядо е на 85 г., което му спечели престижната награда от „Гинес“ за най-възрастен действащ културист в света.

"Щанги започнах да блъскам, когато бях 15-годишен. Участвал съм в повече от 60 елитни състезания, а на 16 от тях си тръгнах като победител. Възрастта няма да ме спре да тренирам", категоричен е мускулестият старец. "Поръчвам на по-младите си колеги да не забравят максимата, че рекордите са именно за това - да бъдат подобрявани. Да не се отказват от активния спорт и един ден да счупят моето постижение", допълва Джим.

Дядо Джим все още се заглежда по знойните дами
Дядо Джим все още се заглежда по знойните дами

Достоен конкурент на Арингтън за приза най-изящно тяло на 2017 г. е красивата манекенка Екатерина Лисина. 30-годишната дама от руския град Пенза е големият хит в най-новия "Гинес". Неомъжената хубавица печели убедително в две категории - момиче с най-дългите крака (132 сантиметра) и най-високият модел (205 сантиметра).

Краката на Екатерина са дълги 132 см
Краката на Екатерина са дълги 132 см

"Чувството да държиш два световни рекорда в толкова престижни класации е неописуемо. Изживяването е върховно. Жалко само, че не кандидатствах по-рано", казва Екатерина от дълбоката руска провинция. Тя е бивша професионална баскетболистка. Още като тийнейджър Лисина е дългуч, поради което съучениците й я тормоязт. Това още повече я амбицира и сега се смее последна. Тя работи за най-престижните модни марки, има тлъст портфейл и е световноизвестна. Единственото, което няма, е гадже.

Освен за най-дълги крайници Лисина държи рекорда и най-висока манекенка
Освен за най-дълги крайници Лисина държи рекорда и най-висока манекенка

"Липсва ми любовната тръпка. Трудно се намират мъже за девойки с моя ръст. Усилено търся принца на белия кон. Очаквам през 2018 г. най-после да се омъжа и да имам деца", споделя съкровената си мечта Екатерина.

Друга дама от Китай също триумфира в една от категориите на "Гинес", макар и с необикновено постижение. Лявата мигла на Ю Цзянся от Чанджоу се оказа дълга цели 12,4 см, което хората от Книгата с рекордите мерят прецизно още през 2016 г. Повече от една година те умуват дали китайката заслужава тяхна грамота, но в крайна сметка името й е вписано в тиража за 2018 г.

Лявата мигла на Ю Цзянся я направи световноизвестна
Лявата мигла на Ю Цзянся я направи световноизвестна

"Внушителното израстване на лявата мигла започна през 2013 г. Беше доста странно и за мен. Миглата на другия ми клепач е двойно по-късна", изтъква Цзянся. С рекорда си за най-дълга мигла Ю разби дългогодишното върхово постижение, притежание на представител на силния пол.

Животните също намират достойно място в световноизвестното томче. Сред новите космати рекордьори са двама котараци. Сигнус е притежател на рекорда за най-дълга опашка на жива домашна котка - 44,66 сантиметра.

Опашката на котарака Сигнус е дълга 44,66 сантиметра
Опашката на котарака Сигнус е дълга 44,66 сантиметра

Аверът му Арктурус, с когото живеят в същата къща и са собственост на американците Лорън и Уил Пауърс, фигурира в изданието като най-високата домашна котка - 48,4 сантиметра.

С ръст от 48,4 см Арктурус е гигант сред събратята си
С ръст от 48,4 см Арктурус е гигант сред събратята си

Книгата на "Гинес" е издадена за първи път през 1955 г. и все още е най-престижното издание за световните рекорди. През годините от нея са продадени над 138 млн. копия в над 100 страни. Прочутото издание е превеждано на повече от 20 езика.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X