Напишете дума/думи за търсене

Какво ще е модерно в интериора тази година - втора част

Красотата е в несъвършенството или стил уаби-саби Снимки pixabay.com

Когато става дума за интериор и декориране на дома всичко опира до вкуса и възможностите на собствениците. Но всяка година професионалистите се вглеждат в тенденциите, задавани от специализирани издания или от анализатори, които обобщават потребителското поведение. Днес представяме втора част от прогнозата на Country Living за трендовете на 2018-а. Месечното американско списание е с тираж от 1,6 милиона, а сайтът му е изключително популярен.

Уаби-саби

Този стил отново ще е на дневен ред през 2018-а, за да можем да се насладим на красотата на несъвършенството.

В тоновете на скъпоценните камъни

С тоновете на скъпоценни камъни може да са декоративните възглавнички
С тоновете на скъпоценни камъни може да са декоративните възглавнички

Институтът Pantone обяви за цвят на 2018-а ултравиолетът, но това изобщо не значи, че няма други тенденции и различни прогнози. Според Country Living през годината за дома ще са актуални топлите и наситени тонове, като цветовете на скъпоценни камъни - изумруд (смарагд), сапфир, рубин, аметист. Най-добре ще е да ги възпроизведете в текстил за декорация, например възглавнички.

Черно-бяло и камък

Ако все пак уаби-саби и тапицериите с цветя не ви допадат, може да сте в крак с модата, ако заложите на интериор в черно и бяло. Камъните също ще са актуални, като не става дума просто за използване на мрамор, а за други, като оникс, ахат, алабастър, включително под формата на малки предмети за декорация.

Закрити шкафове

Ще са модерни кухни със закрити шкафове
Ще са модерни кухни със закрити шкафове

Смята се, че вече отминава модата на откритите рафтове в кухните. А това означава, че закритите шкафове ще стават все по-актуални.

Дърво и кожа

Естествените материали ще са актуални и задължителни, ако искате да внесете уют в дома. Още повече, че те се комбинират добре и с камъка.

Лампи с абажури

Правилно подбраните абажури на лампите може да променят коренно интериора
Правилно подбраните абажури на лампите може да променят коренно интериора

Ще е актуално да се слагат навсякъде в дома, включително в банята. Трябва само да бъдат подбрани с вкус.

Комод и бюфет

Крайно време е вещите да се съхраняват практично, но и красиво. Чудесна работа за целта вършат комодите и бюфетите. При правилен избор те може да се превърнат в чудесна част от интериора.

Извивки и цветя в тапицериите

Комодът ще е на мода
Комодът ще е на мода

Country Living прогнозира, че ще се връща модата на мебелите с извивки, каквато е властвала през 70-те години на миналия век. А цветята в тапицериите не целят връщане на романтизма, а по-скоро внасяне на бохемски елемент в дома.

към първа част

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X