Напишете дума/думи за търсене

Голи глезени, найлон и лак в мъжките ревюта

Обикновено провокациите на модния подиум идват от ревютата на дамските колекции. Този път изненадата дойде от мъжките дефилета. Вече се състояха седмиците на модата в Лондон и Милано. Вчера в Париж започнаха представянията на идеите за следващия сезон есен - зима. В Ню Йорк стартират на 1 февруари и ще продължат до 4-и.

Голи глезени, найлонови дрехи и лачени костюми, все едно излезли от комикси шестваха по подиумите, предизвиквайки двуполюсни мнения. Почитателите на екстравагантната мода ги определиха като иновативни и изключително атрактивни. Противоположните мнения сравниха част от колекциите със садо-мазо костюми. Намесиха и актуалната тема за третия пол.

Характерната италианска елегантност налага вталени сака и панталони с навити крачоли. По подобие на властващата вече няколко сезона женска мода, при която глезените са на показ, и при мъжете се представя тази тенденция. А обувките се носят на босо.

Леопардови шарки са принтирани върху дълги палта с обемни подплънки на раменете. Като контрапункт са рокерските визии. Дизайнерите обличат мъжете от горе до долу в кожа. Такива са впитите по краката панталони, късите якета и каскетите.

Найлоновите дрехи, които сериозно присъстват в дамските предложения за пролетта и лятото, се вмъкват и в мъжкия гардероб. Под прозрачните блузи се вижда непочистено окосмяване, което означава, че метросексуалните мъже ще бъдат изместени от привържениците на натуралния вид. Такива бяха и манекените, демонстрирали колекцията на дизайнери, решили да привлекат вниманието на публиката с “дрехи”, оформени от налепени по тялото малки етикети за цени. Не е ясно колко време е отнело на авторите да измислят идеята за творбите си, вместо това просто можеше да изпият по едно кафе и да не се занимават с глупости, както и да харчат излишни пари за наемане на зала и хонорари на манекени.

И все пак метросексуалните мъже все още не са изчезнали. Точно такива бяха подбрани за дефиле, на което по подиума щедро се демонстрираше мъжка плът. Моделите се разходиха по силно изрязани черни лачени слипове, с палта, закопчани до чатала, под които липсват панталони. Отново направени от лак маски покриваха главите на част от манекените, като имаха само процепи за очите и устата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X