Напишете дума/думи за търсене

Българка, живееща в Африка, се спаси, съчетавайки официалната медицина с лекарствените гъби

„Здравейте, казвам се Мая Янчева, на 40 години съм и историята започва с един профилактичен преглед. Aз имах една бучица, за която всички казваха, че е киста – бучка на гърдата. По време на профилактичния преглед моят хирург ми намери още една бучка в другата гърда. Аз му казах: „Докторе, всички казват, че е киста, аз вече не вярвам, че е киста, защото става по-твърда!“ И той каза: „Готова ли си за биопсия?“.

Взехме биопсията след 1 седмица. Върна се обратно резултата от ЮАР и се оказа, че всъщност е карцином с ракови клетки. Понеже човекът е хирург, първото нещо, което каза, бе: „Ако ти си ми сестра, аз бих те посъветвал, като добър брат, да ти отрежем двете гърди. Виж Анджелина Джоли какво направи – прави и ти същото нещо.“

И аз (си) казвам: „Ами, в крайна сметка, щом хирургът казва така, може би така е най-добре“. В неговия екип анестезиоложката беше българка. Обади ми се по телефона и ми каза: "Ами я ела ти тук, ние да си поговорим с теб, вземи и мъжа ти". И отидохме ние двамата.

Жената прие по-лично нещата, тя също е с оперирани две гърди – махнати. Тя е преминала през целия процес на лечение на рак на гърдата, само че се е лекувала в ЮАР. Тя каза: "Никой на мен не ми ги каза, аз ти ги казвам на теб – за да бъдеш готова". И надълго и нашироко ми разказа всякакви ужасии. Падането на косата беше най-малкият проблем.. Болки, повръщане, едва ли не се влачиш по пода, не ти е добре и т. н.. И тя ми каза, че по време на първата й химиотерапия се е чувствала ужасно зле и е броила – 26 пъти е повръщала! Не е приятно да се говори за тези неща, но това е реалността.. И каза: „Аз се влачих по пода и направо не можех да издържам.. И не знаех как ще издържа и следващата, и по-следващата и т. н. – всичките отредени химиотерапии след операцията.“ Тогава нейн приятел ѝ казва: „Знаеш ли какво, защо не пробваш, има едни гъби, които се продават в България – много хубави отзиви чух за тях, ще ти изпратя да пробваш!“. Тя започнала да ги пие.

И тя каза: „Разликата беше коренна!“. Нито е повръщала; даже си е вършила работата и никой от колегите й не е разбрал. Тя е анестезиолог, това е отговорно нещо! И каза: "Никой от колегите ми не разбра, че аз съм всъщност на химиотерапия. Два часа след вливка аз имах операция, или някаква консултация или някаква манипулация, която изисква концентрация..“ Нито й е било лошо, нито нищо.. И ми каза: "Като медицинско лице те съветвам, и като приятел, и като човек, който е минал през това нещо, като си отидеш в България - вземи си ги и почни да си ги пиеш още преди химията!

В България започнах да ходя по лекари и на ултразвук се установи, че размерът (на тумора) беше 58 мм, злокачествено образувание. Още 1 биопсия ми се направи и тук и решението беше - 4 химиотерапии.

Добре, че душата ми иска да си приемам и гъбите .. И наистина - първата химиотерапия изобщо не я усетих. Очаквах много по-зле да ми е, защото все пак – четеш някакви кошмарни неща в интернет за химиотерапията като ефект върху тебе. Нямах никакви проблеми, прибрах си се до вкъщи, шофирах. Това, което другите жени, с които лежах в стаята ми обясняваха, че едва ли не „береш душа“ – не беше вярно. Да, първа химиотерапия – не беше толкова зле положението. Те (лекарите) така и казаха, че след всяка следваща ще става все по-зле и по-зле. Ами, дойде 2-ра химиотерапия, аз пък си пия гъбите и на мен нищо ми няма, дойде 3-та химиотерапия и пак нищо ми няма и не ми е зле и така.. Тромбоцити, левкоцити – на мен не ми мръднаха резултатите. Минаха 4 химиотерапии и отивайки на преглед при моя хирург, гледахме там на ултразвука при него. Той има доста добра техника, браво на него! И гледат ме и ми казват: „Ами, всъщност, на теб туморът ти е смален до 11 мм!“ И хирургът казва: "Аз не мога да повярвам какъв страхотен ефект имаш ти от химиотерапията!". И аз си викам на акъла: „Да, ама не е само химиотерапията!“ И той каза: „Аз съм удивен, не мога да повярвам, че ти се случва такова нещо“.

Аз съм 100% уверена, че това е от гъбите!

И всеки път, като ме питат как се чувствам: "Аз съм добре!" Учудващо за нея, учудващо за всички, учудващо е и за професорката, която всъщност е шеф на химиотерапията - "Аз съм добре". „Как така нямаш никакви странични ефекти?“ Да, опада ми косата, но това се очаква, в крайна сметка, това не е най-големият проблем. И след тази четвърта консултация: от 58 мм - на 11 мм тумор!

А междувременно, по време на химиотерапията се запознах с едно момиченце, с което имаме общи познати в Африка. Мисля, че имаше някъде около 40 мм тумор и за 6 химиотерапии нейният тумор се беше смалил някъде наполовина. Аз й казах: "Абе жена, ние сме на еднаква възраст, туморът ни е със сходни (показатели)..." В смисъл, че е интрадуктален карцином. Нейният също беше такъв. В смисъл - горе-долу бяхме еднакви с нея. Аз й казвам: „Защо при теб е толкова малко, а при мен толкова много?“. И започнахме да се питаме какво правим. Единствената разлика между мен и нея беше, че аз приемам гъби, а тя не приема гъби.

Общо взето, това е цялата история… От 58 мм – надолу до 6 мм, което си е 10 пъти намаляване на тумора! В едната гърда си беше туморно образувание с ракови клетки вътре. В дясната гърда имаше операция, при която беше премахнато образуванието. А в другата гърда имах образувание, което беше с атипични клетки вътре. Гърдата беше отворена и затворена, защото всичко се беше стопило вътре. Дефакто - нямаше какво да се премахне (оттам). Когато ми направиха биопсия на тумора след операцията ми казаха, че няма разсейки.

Това, което приемах е „Имюн модулатор“ и още пет продукта. Благодарение на ей тези неща – 10 пъти по-мъничък тумор! Спасих си гърдите – все пак важно е да имаш и самочувствие, нали така!“

Публикувахме разказа на г-жа Янчева със съкращения.

Цялото видео може да видите на адрес: youtube.com/mikoterapia

За контакт с д-р Николова в гр. СОФИЯ: тел. 02/ 952 51 99

За консултация по отношение на лекарствените гъби с лекари в други градове на България:

ПЛОВДИВ - 0878 790 336; СТ. ЗАГОРА - 0878 780 306; ХАСКОВО - 0879 233 933; ВАРНА - 0878 105 476; БУРГAС - 0878 950 397; КЮСТЕНДИЛ - 0889 326 758; В. ТЪРНОВО - 0898 466 376; МАДАН - 0897 922 230; РУСЕ - 0896 831 580; ШУМЕН - 0878 646 034

За повече информация, посетете сайта на Общество по лекарствените гъби България: www.mikoterapia.bg

X