Напишете дума/думи за търсене

Не давайте тези храни на малките деца. Опасни са!

Почти всяка детска играчка, съставена от по-малки частици, има предупредителен знак за родителите, обясняващ дали този продукт е подходящ за възрастта на техния наследник.

Опасността обаче дебне отвсякъде и може да се окаже, че е на една ръка разстояние и е под формата на храна.

Кои са най-опасните храни за децата под 4-годишна възраст?

Ядки

Те лесно може да запушат въздушните пътища на детето. Да не говорим, че малките зъбчета не могат да ги сдъвчат. Изчакайте детето да навърши четири години, да се храни вече самостоятелно, седнало на столче и да е наясно, че ястието трябва добре да се сдъвче, преди да тръгне към коремчето.

Бонбони

Освен че захарта в тях може да причини кариеси, смучещите бонбони и близалки често са причина децата да са пациенти на спешно отделение. Дори и най-малката част може да задръсти гърлото на хлапето. Избягвайте да давате на малчуганите твърди или дъвчащи бонбони преди 5-ата им година.

Грозде

Заради размерите на зърната и тяхната хлъзгава текстура, гроздето е една от храните, най-опасни за малки деца. Плодове с подобна форма като черешите също трябва да се избягват, преди хлапето да навърши 4 години.

Кренвирши

Дори и сте решили, че сварен кренвирш за закуска е добра идея, помислете отново. Детето може да се задави дори с най-старателно нарязания колбас.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X