Напишете дума/думи за търсене

9 хигиенни навика, които съсипват здравето

6. Употребата на кафе машината в офиса

Резервоарът на този уред е удобно място за различни видове бактерии. Има повече микроби върху офисната кафемашина, отколкото по дръжката на тоалетната ви вкъщи. За да предпазите здравето си, често мийте резервоара на машината с гореща вода.

7. Прибирането на телефона в чантата

Дори чантата или раницата да ви се струват подходящи места за тази джаджа, по-добре я дръжте в джоба си, прибрана в калъф. По този начин спираме свободния поход на бацилите към организма си. Мобилният телефон е десет пъти по-мръсен от тоалетната чиния. Добре е всеки ден да го чистите с мокри кърпички.

8. Рядкото пране на зимните дрехи

Колко често перете шала, шапката и ръкавиците през зимата? Няма нужда да дойдат щъркелите, та да се погрижите за тези аксесоари. Най-добре да ги перете на всеки две седмици. Още повече че тези дрехи имат пряк контакт с устата и носа ни. Събират микроби, които отслабват имунната система.

9. Размразяването на храна на стайна температура

Следващия път, когато решите да размразявате риба или месо, не го правете на кухненската маса. Оставете продуктите в средната част на хладилника – по този начин микробите няма да се размножават.

бонус

Споделяйте храната с приятелите

Имунната ви система ще е благодарна, ако не сте скръндзи и споделяте десерта си с приятели. Същото важи и за пържените картофки. Специалистите по здравословно хранене твърдят, че когато два или повече души ядат от една и съща чиния, това е размяна на добри бактерии. Разбира се, това не важи в случаите, когато някой от вас е с хрема, болно гърло или заразна болест.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X