Напишете дума/думи за търсене

Лесни за отглеждане орхидеи

Тези нови разновидности на орхидеите предлагат удивителни цветове, повече съцветия и имат разнообразни характеристики, на които можете да се наслаждавате.

Фаленопсис

Орхидеите Фаленопсис са едни от най-евтините видове, които цъфтят най-дълго. След като разцъфнат, те продължават да изглеждат страхотно и четири месеца след това. Цветчетата им се срещат в различни нюанси: бяло, розово, червено, зелено, жълто, оранжево и лилаво.

Как да ги отглеждаме: Орхидеите Фаленопсис трябва да са засадени на ниско и светло място, и да се поливат веднъж седмично. За да имат по-големи цветове, е необходимо да ги подхранвате с торове за орхидеи. Растенията виреят най-добре при температура от 10 до 24 градуса.

Забележка: По-ниските температури могат да подпомогнат по-бързия им цъфтеж.

Дендробиум

Цъфтежът на този вид орхидея наподобява на цветчета в букет и има дълги съцветия (те изглеждат добре дори и след месеци). Цветовете им варират в различни нюанси - от бели до лилави, розови, дори и зелени.

Как да ги отглеждаме: Този вид орхидеи обичат места с умерена температура и много светлина. Поливат се веднъж седмично и се наторяват с тор за орхидеи. Най-подходящата температура за тях е между 10 и 21 градуса.

Забележка: Дендробиумите се срещат в стотици разновидности. Най-често срещаните от тях запазват зеленината си през цялата година и цветовете се появяват върху новите стъбла.

Онцидиум

Този вид орхидеи се нарича още "танцуваща дама". Цветчетата му са малки и разноцветни, и са около 50 и повече на едно съцветие. Обагрени са в нюансите на жълто, лилаво, червено, розово и бяло, с пищни и контрастни очертания.

Как да ги отглеждаме: Този вид орхидеи обичат места с умерена температура и много светлина. Поливат се веднъж седмично и се торят с тор за орхидеи през пролетта и лятото. Най-подходящата температура за тях е между 10 и 24 градуса.

Забележка: Орхидеите Онцидиум са също така много ароматни.

Цимбидиум

Този вид орхидеи са дългогодишни растения и са устойчиви през зимата и ранната пролет. Лесно се поддържат и затова са предпочитани стайни цветя.

Как да ги отглеждаме: Цибидиумът вирее най-добре на светли места. Възможно е дори да го изнесете отвън на сенчесто място през лятото. Полива се веднъж седмично и трябва да се внимава да не се пресуши. Наторява се с тор за орхидеи през пролетта и лятото. Най-подходящата температура за тях е между 10 и 21 градуса.

Забележка: Този вид орхидеи са устойчиви и при ниски температури - под 10 градуса, за около седмица, и може би заради това те цъфтят през зимата.

Орхидея Пантофка

Това е може би най-специалната орхидея. Тропическата орхидея Пантофка има големи цветове, състоящи се от кухи торбички, прикрепени към чашчелистчето и две листенца. И още нещо: често тези орхидеи имат пъстри листенца, така че изглеждат чудесно, дори и да не цъфтят.

Как да ги отглеждаме: Орхидеите пантофки растат при ниски и умерени температури и на светли места. Поливат се веднъж седмично и се наторяват веднъж месечно, през пролетта и лятото. Най-подходящата температура за тях е между 10 и 21 градуса.

Забележка: Някои от цветчетата растат по много на стъблото, така че ще ви дадат по-голям изглед за по-дълъг период от време.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X