Напишете дума/думи за търсене

6 невероятни трика за готвене, които спестяват време

Най-вероятно само на най-заклетите кулинари им е приятно да се въртят часове в кухнята. Повечето жени се мъчат всячески да съкратят престоя си в тази стая от дома.

Как да не пестите от времето си за почивка, като едновременно с това приготвяте вкусни гозби?

Накиснете спагетите във вода преди готвене

Звучи странно, но работи безотказно. Ако сте наясно с менюто за следващия ден, а то включва италианска паста, може да си помогнете с приготвянето й предварително.

Накиснете спагетите във вода за няколко часа. Кипнете вода и след 60 секунди имате съвършената паста. Само трябва да добавите към нея сос по желание.

Прибавете сода за хляб към лука

Ако искате да карамелизирате лук, то тогава извикайте на помощ содата бикарбонат. Добавете 1 с.л. към 1 кг лук в момента, в който зеленчукът започва леко да покафенява. Това ще забърза процеса на карамелизиране двойно и лукът няма да изгори.

Стържете пармезана на стайна температура

Същото се отнася и за другите видове кашкавали. Така е в пъти по-лесно и ръката не се уморява.

Нарежете маслото на кубчета

По този начин то омеква доста по-бързо. Същото се отнася и ако го оставите в близост до работещата печка.

Белете картофите без белачка

Звучи невероятно, но си има чалъм. Сложете картофите във вряща вода за 30 секунди. След това ги сложете в купа със студена вода. След още 30 секунди ще може да ги белите с голи ръце и без усилие.

Гответе по-бързо с газирана вода

Когато готвите зеленчуци, използвайте газирана минерална вода вместо обикновена. Бикарбонатът в митералната разрушава целулозата в зеленчуците и забързва процеса на готвене. Освен това запазва цвета им.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X