Напишете дума/думи за търсене

Нова биография на Гунди разкрива непознати до този момент факти за легендата

"Гунди, какъвто не го познавате" е заглавието на най-новата биографична книга за футболната легенда на "Левски" и България Георги Аспарухов.

"Гунди щеше да навърши 75 години на 4 май 2018 г., ако Бог не го бе прибрал толкова рано в небесния отбор на звездите - пишат авторите. - Годишнината от неговото рождение е поводът в тази книга да бъдат събрани 28 истории за големия нападател.

Точно колкото са годините, които Аспарухов бе на този свят.

Внимателно са подбрани 28 уникални авторски снимки на големия майстор в спортната фотография Петър Спасов, предоставени лично от него за изданието.

Историите, които ще прочетете, са събрани от авторите Елица Младенова, Георги Иванов, Добромир Добрев и Кристиан Иванов през техния журналистически път. Лични срещи с най-близките хора на Аспарухов ще го разкрият пред вас в светлина, в каквато не сте го виждали. Ще прочетете емоционален пролог от жената до него - Лита, написан специално за юбилейното издание.

Книгата ще има две официални премиери точно на 4 май, деня, в който се навършват 75 години от рождението на вероятно най-обичания роден футболист.

Изданието ще бъде представено в залата за пресконференции на стадион "Георги Аспарухов" в 16,30 ч., малко преди срещата между "Левски" и "Ботев", посветена на Гунди. От 16,00 ч. на юбилеен концерт в Музикалния театър, организиран от фенклуба на Гунди, ще се състои другата премиера.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X