Напишете дума/думи за търсене

Д-р Александър Боцевски: „Наша мисия е мъжете, които страдат от увеличена простата, да имат по-добър избор“

Д-р Александър Боцевски е специалист уролог в Хил клиник – болница, позната на почти всеки мъж в зряла възраст. Техният огромен опит в лазерното отстраняване на увеличена простата ги направи предпочитано място за лечение на мнозина българи.

- Д-р Боцевски, кои тенденции в съвременната урология прилагате в Хил клиник?

- В момента в света най-напредналите болници премахват доброкачествено увеличената простата (ДПХ) безкръвно, с помощта на лазер. В това отношение нашата клиника се нарежда сред лидерите в лазерната урология. Ние сме изборът на повече от 2230 пациента, оперирани по този метод в София. Практически без значение от големината на простатата, както и от придружаващите заболявания /сърдечно-съдови проблеми, диабет/ ние помагаме на всеки мъж. Екипът ни е съставен от професионалисти, които с отговорност и много внимание подхождат към всеки отделен случай. За нас е важно, че по време на операциите няма разрези, няма медицински шевове, не се налага пълна упойка. Това е максимално щадящ здравето на пациента метод и ние ползваме лазер за всяка една операция. Оставили сме традиционната простатна хирургия назад във времето, където й е мястото.

- Какъв резултат целите с тази т. нар. Еднодневна хирургия?

- Лазерното отстраняване на простатния аденом практически премахва симптомите в толкова дългосрочен аспект, че при пациент на 65 години простатната тъкан няма да затрудни уринирането средно 18-20 години напред. Това прави безкръвната лазерна хирургия дефинитивно решение. Пациентите ни високо оценяват и факта, че при ползването на Зелен лазер се запазва напълно сексуалната функция. Мъжете остават мъже. Също така няма риск да се предизвика следоперативна инконтиненция /усложнение, което представлява неволно изпускане на урина/.

- Какво е бъдещето на урологията в България?

Вярвам, че все повече колеги ще започнат да оперират ДПХ чрез лазер. В нашата клиника ежемесечно идват уролози от целия свят (Франция, Италия, Мексико, Австралия, Великобритания, Испания и др.) да наблюдават работата на екипа на под ръководството на д-р Фернандо Санча. Техниката на лазерното премахване е най-добрия възможен избор за мъжа. Радвам се, че след интервенцията пациентите ни вече не изпитват неудобствата, причинени от ДПХ: честа, спешна потребност за уриниране, трудност и напрежение при започване на уриниране, слабо (продължително) уриниране, струята вече да не описва парабола, често уриниране през нощта ( никтурия ), накъсана струя, усещане, че не може да се постигне пълно изпразване на пикочния мехур, хронични инфекции на пикочните пътища.

За връзка с екипа на Хил клиник: 02 439 3131. През м. Май цената на прегледа+лабораторни изследвания на PSA туморния маркер в клиниката е намален с 50% и струва 25 лв.

X