Напишете дума/думи за търсене

10 начина да избелим тъмните лакти

Натрупването на мъртва кожа, търкането, прекаленото излагане на слънце или хормонален дисбаланс може да причини потъмняване на лактите и коленете. В тези части на тялото няма никакви мастни жлези и е важно да ги защитаваме от сухотата, грижейки се за тях.

Предлагаме ви 10 начина за справяне с този проблем.

Краставица

Този зеленчук има избелващи свойства и затова е доста приложим при потъмнели колеен и лакти. Освен това хидратира кожата, а витамините A и C я освежават и правят красива. Внимателно натъркайте резени краставици в продължение на 15 мин в засегнатите зони, след това залепете по едно парченце върху тях, а след това отмийте със студена вода.

Може и да смесите равни части сок от краставица и лимон и да нанесете върху коленете, лактите и ако има нужда, върху мишниците. Оставете тампоните 20 мин и изплакнете. Правете това всеки ден.

Лимон и сода за хляб

Цитрусът е пълен с антиоксиданти и витамин С, което подпомага регенерирането на кожата и подобрява нейния вид. Содата бикарбонат действа като нежен, но ефективен чистач за тъмната кожа. Разрежете един лимон на две, поръсете половинките с 1 с.л. сода и натъркайте за 1 мин лактите и коленете. След 15 мин измийте с хладка вода. Правете това веднъж на два дни, за да има ефект.

Алое вера и прясно мляко

Субстанциите в това растение овлажняват кожата и подобряват вида й. Освен това имат антибактериални и антигъбични свойства. Комбинацията между алое вера и прясно мляко ще направи чудеса за засегнатите участъци. Смесете равни части мляко и алое вера и нанесете върху кожата. Оставете да престои през нощта, а на сутринта изплакнете.

Може да нанесете върху лактите и коленете гел от алое вера за 20 мин и след това да изплакнете.

Картофи

Този зеленчук е богат на ензими, които по естествен път изсветляват кожата. Ежедневната употреба на картофите ще омекотят епитела и ще ви помогнат да се отървете от тъмните участъци. Настържете и изстискайте сока на картофа и нанесете върху кожата с тампони. Оставете за 15 мин, след което отмийте. Нанесете хидратиращ крем.

Може и да натъркате коленете и лактите с половин картоф за около 10-15 мин и после да изплакнете.

Куркума

В тази подправка се съдържа съставката куркумин, която намалява и регулира прекаленото производство на меланин, което е виновно за по-тъмната кожа. Смесете куркума с 1 ч.л. прясно мляко. Нанесете върху коленете и лактите. Масажирайте няколко минути и оставете да изсъхне от само себе си. Изплакнете с хладка вода. Може да добавите и малко мед към микстурата за по-добър ефект.

Кокосово масло

То е пълно с мастни киселини и витамин Е, които помагат за възстановяване на повредената кожа. След всеки душ нанасяйте кокосово масло върху засегнатите участъци. Масажирайте нежно 2-3 мин, докато се абсорбира в кожата.

Може да комбинирате 1/2 ч.л. лимонов сок с 1 ч.л. кокосово масло и нежно да масажирате коленете и лактите.

Мед

Смесете 2 с.л. мед със сока на половин лимон и 1 ч.л. сода бикарбонат. Нанесете върху тъмната кожа. Оставете 20-30 мин и измийте.

Може да комбинирате меда с гел от алое вера и прясно мляко. Оставете тази паста 15 мин върху кожата и измийте.

Захар и зехтин

Комбинирайте равни част захар и зехтин, докато се получи гладка паста. Нанесете върху кожата и масажирайте около 5 мин. Правете това всяка седмица.

Скраб от овесена каша

Разбъркайте сока на половин лимон, 1/2 с.л. овесен акаша и щипка сол. Нанесете с кръгообразни движения върху кожата за 10-15 и отмийте. Правете това 3-4 пъти в седмицата, за да има ефект.

Оцет и кисело мляко

Богато съдържание на оцетна киселина в оцета и млечна киселина в киселото мляко помага за почистването и блясъка на кожата. Смесете 1 с.л. кисело мляко и 1 с.л. ябълков оцет и нанесете върху кожата. След 15 мин измийте. Правете тази процедура 3-4 пъти на седмица.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X