Напишете дума/думи за търсене

Кои храни не бива да купуваме консервирани

На консервите доста често им се носи лоша слава. И това е така, защото, съгласете се, не всяка храна е подходяща да бъде натъпкана в метална кутийка.

Освен това тяхната питателност със сигурност е доста по-променена от тази на храните, които не са консервирани. Винаги гледайте етикетите – ако има продукти, на които не може да прочетете името, най-добре да предпочетете свежия им вариант пред консервирания.

Кои са най-добрите и най-лошите храни в консерва, които може да купите?

Най-добрите храни

Зеленчуци

Независимо дали са консервирани, замразени или свежи, те винаги са добри за здравето. Разбира се, нищо не може да бие прясната царевица или зелен фасул, стане ли дума за вкусови качества. В повечето случаи зеленчуците се консервират едва когато наистина са узрели, което не отнема от тяхната полезност. Освен това съхранени така, те се готвят много по-бързо. Единственото, за което трябва да внимавате, е съдържанието на сол. Колкото по-малко, толкова по-добре.

Бобови

Черен боб, червен боб, нахут, шарен боб и прочие варива от семейство бобови са абсолютно подходящи за консервиране. И тук внимавайте за количеството сол, но консервите с тези култури са подходящи при приготвянето на бързи супи, салати и чили.

Риба тон

Много хора обичат зелена салата с риба тон, а консерва с този морски обитател винаги е добре да имаме на една ръка разстояние. Освен това ако не обичате да си цапате ръцете с риба, това е един от най-чистите варианти. Сардините и сьомгата в консерва също са добър вариант.

Най-лошите храни

Плодове

Стойте настрани от компотите. Обичайно те са блъскани с консерванти и ужасно количество захар и сироп. Дори и да пише, че няма добавена захар, това не означава, че не са използвани изкуствени подсладители.

Супа

Повечето супи в консерва са с такова ниво на сол, че направо свят ще ви се завие. Да не говорим за всичките „подобрители“ в тях.

Паста

И при спагетите и техните братовчеди нивото на натрий е обидно високо. Да не говорим, че пастата няма кой знае каква хранителна стойност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X