Напишете дума/думи за търсене

Какво да правим, за да не ни предадат домашните консерви

Преди да приберете домашните консерви в шкафа, е добре известно време да са ви под око. Тогава много лесно ще откриете първите признаци, че нещо не е в ред и зимнината се разваля. Например добре приготвените и затворени сокове и компоти след няколко дни се избистрят и стават прозрачни. Единствено при сливите може да се появи лека пяна, която скоро изчезва.

Ако течността в бурканите е мътна, има стабилна пяна на повърхността и се виждат мехурчета с газ, значи имате проблем.

Заготовките може да се съхраняват в шкафове и на полици при стайна температура, но е задължително да се спазват някои правила:

Рафтовете, където се пазят бурканите, трябва да са закрити. Светлината се отразява зле на цвета, а при по-продължително съхранение и на всуса на консервите;

Зимнината не трябва да се съхранява в близост до радиатори и отоплителни уреди. При температура от 30 и повече градуса сиропът може да потъмнее, а вкусът на плодовете се разваля;

Най-добре е консервите да се съхраняват в сухо и проветриво помещение при температура не повече от 15 градуса. При тези условия зимнината може да се запази до 2 години.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X