Напишете дума/думи за търсене

Коя е жената до Томислав Дончев, която разбуни духовете (галерия)

Томислав Дончев и Светлана на Фестивала на хумора и сатирата тази година като герои от “Матрицата”
Томислав Дончев и Светлана на Фестивала на хумора и сатирата тази година като герои от “Матрицата”
Неотдавна двамата се дегизираха като героите от “Матрицата” и снимките им за втора поредна година обраха овациите на Карнавала на хумора в Габрово. Светлана беше с прибрана черна коса, тъмни очила, прилепнал панталон и кожено яке, досущ като Тринити от култовия филм на Братята Уашовски. Томислав Дончев бе дегизиран в дълъг черен шлифер като Морфей. За по-голям ефект той дори сложи на лицето си и тъмен грим.

Миналата година двойката отново предизвика фурор на фестивала. Светлана се появи като Мелания Тръмп - облече светлосиня рокля и ръкавици, копие на дрехата на първата дама в деня на иновгурацията.

Жената на вицепремиера е завършила политология в Софийския университет, участвала е в кампаниите на различни партии, но никога не е била член или активист. Политическият пиар не ѝ допада особено, предпочита да се занимава с фирмен.

Срещнала Томислав Дончев за първи път на семинар на неправителствени организации за европроектите, който се провеждал в местността Узана край Габрово. Тогава Дончев бил на работа в бизнес инкубатора в града, а тя - в политологическия център на Емил Кошлуков, водела и обучения, спомнят си техни габровски познати. Томислав бил главен секретар на клуб “Отворено общество” в Габрово. Като добър експерт нерядко получавал покани да бъде лектор.

Дончев успял да спечели бъдещата си спътница в живота с тънкото си чувство за хумор. Разполагал с огромен запас от вицове. “Това, което го отличава, е чувството му за хумор - толкова тънко, че понякога хората не го разбират”, казва Светлана. Бившият кмет на Габрово много обича да разказва вицове.

След като стават гаджета, Светлана се мести от София в Габрово. Преди 8 г. тя разказа пред “24 часа” какъв е бил

първият ѝ тест във

връзката - не баница

или сарми, а... поход

до връх Ботев

Светлана трябвало да се докаже при доста екстремни условия. “Представих се много добре като за първи път”, споделя тя. Потвърждава го и любимият ѝ мъж.

Запаленият покорител на български и световни върхове Томислав Дончев има и друго високоадреналиново хоби - скача с парашут край Монтана. Също като него и жена му не обича светския живот. И двамата странят от заведения и прожектори.

Когато се мести в Габрово, Светлана няколко месеца е уредник в Историческия музей. Тогавашният му директор Петър Тоцев си я спомня като интелигентна, лесно общуваща, с чувство за хумор. В началото ѝ било трудно - в малкия град нещата се случвали мудно, нямало темпо. Светлана обаче бързо се ентусиазирала - дори правела анкети с хора в автобуси и по улиците, за да разбере какво мислят за музея.

След това се мести на работа в кабинета на кмета на Габрово Богомил Белчев, който е издигнат от БСП.

Колеги на Дончев от габровските медии си спомнят, че тя е родила в Габрово сина им Александър. След това се местят в София.

Живеят в

наследствената къща

на Светлана в

“Драгалевци”

За кмет на Габрово Томислав Дончев се кандидатира от София. При завръщането им в града половинката му е работила по проекти, които не са свързани с общината.

Светлана Дончева казва, че не държи на сватба - ужасява я суетата, организацията и не се асоциира с жените, които ще тръпнат да облекат булчинска рокля. Това не означава, че не мечтае за годежен пръстен.

Завършила е политология в Софийския университет, участвала е в кампаниите на различни партии, но никога не е била член или активист. “Политическият пиар не ми е по сърце, по-добре да се занимавам с фирмен”, споделя тя.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X