Напишете дума/думи за търсене

Как да регулираме нередовния стомах

Горещите летни дни са времето през което острите диарии значително увеличават процента на хората със стомашни проблеми. Около 90% от случаите са причинени от инфекциозни агенти - множество вируси, бактерии или паразити. Инфекциите се разпространяват чрез заразени храни, питейна вода, или от човек на човек, в резултат на слаба хигиена. Острата инфекция настъпва когато приетия инфекциозен агент преодолее имунната система на заразения.

В сезона на отпуските специалистите говорят за така наречената „диария на пътуващия”, която засяга голяма част от туристите. Но заболяването дебне също деца, посещаващи детски заведения и техните семейства, болни с продължителна хоспитализация и всички хора с нарушена имунна система.

Има медикаменти против диария и те са известни на повечето от нас. Проблемът е, че когато неразположението е причинено от бактериална инфекция или паразити, спирането на диарията задържа причинителя в червата и може да усложни състоянието на болния. За да постигнем пълно оздравяване ни е необходим комбиниран биологичен продукт, съдържащ пробиотици и пребиотици, които работят за нормализиране на чревната микрофлора и укрепване на имунната система.

Такъв продукт е Имунобор Биотик, който съдържа специален пробиотик, пребиотик и е мощен имуностимулатор.

Пробиотиците са живи микроорганизми, които потискат гнилостните процеси в червата, спомагат за възстановяване на нормалната чревна микробна флора и оказват положително влияние върху имунната система. Пробиотиците не са постоянен обитател на човешката микрофлора и затова трябва да се грижим да ги набавяме постоянно. Най-ефикасни са принадлежащите към семейството на Lactobacillus. А във всяка капсула Имунобор Биотик има висок брой (над 2.5 х 109 брой за грам) лиофилизирани бактериални тела от пробиотик Lactobacillus bulgaricus и това го прави изключително ефективен.

Пребиотиците са несмилаеми фибри, които служат за храна на пробиотиците и така спомагат за размножаването на полезните бактерии. За постигане на максимален ефект за възстановяване на микрофлората и укрепването на имунната система Имунобор Биотик съдържа и висококачествен стандартизиран Бета глюкан, притежаващ директен антимикробен и мощен имуностимулиращ ефект. Така с Имунобор Биотик не само се спасяваме от диарията, но нормализираме чревната си микрофлора и повишаваме естествената имунна защита на организма си.

Имунобор Биотик

За чревната микрофлора и имунитета

Кога да приемаме Имунобор Биотик?

• Чревни инфекции и диария

• По време и след лечение с антибиотици за поддържане на нормалната чревна флора и за предотвратяване на дисбактериози

• Склонност към чести бактериални, вирусни и гъбични инфекции

• Бактериално носителство

• Синдром на раздразнено дебело черво

• Възстановяване на вагиналната екофлора

• Атопични заболявания и хранителни алергии

• По време на химио- и лъчетерапия

• Физическа и психическа умора, и стрес

Как да приемаме Имунобор Биотик?

За възрастни и деца над 12 години: 3 пъти по 1 капсула дневно, на гладно за 10 дни.

При остри диарии - 3 пъти по 2 капсули дневно. Поддържащата дозировка е 2 пъти по 1 капсула дневно за минимум 12 седмици. При нужда дозата може да се увеличи и курсът да се повтори.

За деца: от 1 до 6 години - по 1 капсула дневно, от 6 до 12 години - 2 пъти по една капсула. При малки деца капсулата може да се отвори и да се приеме с малко течност.

Имунобор Биотик е естествен продукт и е практически безвреден.

Имунобор Биотик е търговска марка на БОРОЛА. За консултация с лекар специалист можете да се обърнете към Клиника БОРОЛА, София 1202, ул. „Цар Симеон” № 52, тел.: 02/ 983 62 03, e-mail: [email protected]. За по-богата информация посетете www.imunobor.com. Можете да поръчате онлайн на www.momo.bg

X