Напишете дума/думи за търсене

Опасните грешки, които родителите правят през лятото

Подобно на зимата, лятото е със собствен набор от предупреждения за безопасност за вас и вашето семейство. Да бъдеш на открито при топло време е страхотно, но има известни рискове, за които трябва да сме наясно, особено ако имате малко бебе.

Колко пъти сте покривали количката с одеялце, кърпа или фабричния дъждобран? Вероятно сте го направили при студено време, когато вали или за обща защита на детето, което искате да предпазите от микроби и непознати хара.

Но през лятото може да бъде опасно. Бебетата може да прегреят под тези импровизирани палатки.

Това е все едно да оставите детето си в гореща кола през лятото. Температурите може бързо да се повишат в затворена среда, създавайки подобен на фурна ефект, който ще накара вътрешния термометър на бебето да се покачи.

Проучване, проведено от шведски изследователи, представя следните плашещи резултати.

Ако оставите количката непокрита, температура в нея след 30 минути е 21°С. Ако я покриете дори с най-фина материя, след половин час температура е вече 33,8°С, а след един час - 37°С!

Лекарите предупреждават, че когато кърмачетата се намират в такава гореща среда, това увеличава риска от топлинен удар, от Синдром на внезапната детска смърт или от смърт, причинена от прегряване.

Как да избегнете това?

Използвайте чадър или капак, който позволява циркулация и вентилация, направен от мрежа.

Разхождайте децата преди 10 сутринта или след 4 следобяд. Избирайте сенчести места, ако трябва да сте навън в средата на деня, когато слънцето е най-горещо.

Бебетата не се потят като възрастните, така че трябва да обърнете специално внимание на телесната им температура, независимо дали сте у дома или извън него. Не забравяйте слънцезащитните продукти за бебето, както и добрата му хидратация.

В допълнение към това, че се чувстват комфортно през лятото (и носят слънцезащитни продукти), трябва да гарантираме, че те остават хидратирани. В зависимост от възрастта на вашето дете, поддържането на допълнително мляко и вода на ръка, докато е идеално.

Чуйте повече съветите на лекаря, когато кликнете върху видеоклипа по-долу за това как да подготвите бебетата на открито и да избегнете опасностите от горещината. Той ни казва какви признаци да внимаваме, ако детето е в опасност да получи заболяване, свързано с топлината.

Знаехте ли за този риск за количката? Виновни ли сте да сваляте одеяло върху количката през лятото? Били ли сте или някое от децата си някога свързано с топлина заболяване?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X