Напишете дума/думи за търсене

Талийда Тамер – първият модел от Саудитска Арабия (снимки)

Кадри: Youtube/ Harper's Bazaar Arabia

Едва 18-годишна Талийда Тамер е на път да се превърне в първия саудитски топмодел в историята. Тези дни тя дебютира на седмицата на Висшата мода в Париж, но освен това се появи и на корицата на престижното списание „Харпърс Базар” Арабия. Красавицата блести в броя за юли-август и е представена с думите: „Може все още да не си виждал лицето й, но скоро това ще се промени”.

Екзотичната красота на Талийда не може да остане незабелязана. Смесица е от различни култури, баща й е от Саудитска Арабия, а майка й е италианка, бивш модел, работила с известни имена в модата. Именно Кристина Тамер, с която е в много близки отношения, я научила да дефилира.

Целта на Талийда е да се превърне в пример за страната си. И това се случва в момент, когато саудитските жени най-сетне получиха правото да шофират. Когато бях малка, не ми правеше впечатление, че не виждам тези жени на кориците на списания, но по-късно започнах да се питам „Защо тези жени да не могат да приличат на мен? Защо да не могат да станат модели, но запазвайки уважение към културата и страната си? Искам да представлявам саудитските жени, които са красиви и силни”, обобщава красавицата пред изданието.

За свои идоли посочва принцеса Амира ал Тауил, която също се бори за правата на жените, както и бразилската икона Жизел Бюндхен.

Корицата на "Харпърс Базар" Арабия
Корицата на "Харпърс Базар" Арабия

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X