Напишете дума/думи за търсене

Как да се погрижим за стайните цветя преди есента

Неотменни грижи си остават почистването на прецъфтелите цветове, окапалите листа и пречупените клонки. Подхранването на едногодишните цветя си продължава по схема поне до септември. За многогодишните вече уточнихме, че е време за последна дажба.

И не забравяйте да проверявате растенията за проблеми. Много от гъбните болести се повлияват благоприятно от топлото време. Заразяването става чрез поливна вода, въздух, насекоми и не на последно място замърсени инструменти.

Насекомите ще престанат да бъдат опасност чак през септември (може би). Дотогава внимавайте за нападения. Може да осигурите дом, храна и вода на полезни насекоми и птици в двора си. Само една двойка синигерчета трябва да хване над 7500 гъсеници и насекоми, за да изхрани малките си. Те ще помогнат във войната с неприятелите.

Бдете над растенията и те ще се отблагодарят с храна за душата или за стомаха. Важното е да са здрави.

И докато сме на вълна отпуски и почивки, помислете как да осигурите най-необходимото на растенията си, докато отсъствате.

Вариантите са много. Можете да помолите съседката да поеме грижата за поливането. А може да развихрите въображението и сръчността си и сами да изградите поливна система. Най-лесният метод е с пластмасова бутилка с малка дупчица в капачката.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X