Напишете дума/думи за търсене

Защо е добре да слагаме лед върху кюфтетата

Едва ли има много хора, които не обичат скара. Тя е добре дошла и в топло, и в студено време.

Добре охладена бира в компанията на вкусни кюфтенца и верни приятели. Мммм, вкусно, нали?

Но каквито и майстори на скарата да сте, винаги има начини да станете по-добри.

1. По-добро и по-безопасно почистване на скарата

Най-вероятно почиствате скарата със специална четка, но понякога космите от нея остават върху уреда, а после попадат и в стомасите ни благодарение на храната. Най-добер е да почиствате скарата с алуминиево фолио.

Направете достатъчно голяма топка от фолио и го хванете с машата, с която обръщате барбекю продуктите. Изтъркайте все още горещата скара с фолиото.

2. Перфектните шишчета

Обичаме шишчета от всякакъв калибър, но не ни допада как дървените шишчета са склонни да изгарят или дори да се запалят, когато ги печем на скарата. За да избегнете това, имате нужда само от този прост трик.

Потопете шишчетата в купа с вода за 15-20 минути преди готвене, за да избегнете опасните пламъци. И най-добре използвайте по две пръчици за един кебап, за да сте сигурни, че няма да изпадат между решетките, ако са прекалено раздалечени.

3. „Ледени“ кюфтета

Да слагаме лед върху кюфтетата? Наистина ли? Звучи странно, нали?

Каймата на скарата са невероятни, вече сме наясно с това, но сочните кюфтета са това, към което наистина се стремим. Постигането на това перфектно изпечено произведение от кайма не е толкова трудно, ако използваме този брилянтен трик.

Когато сложите суровите кюфтета на скарата, отгоре поставете парченце масло. Ако пък искате да го карате съвсем здравословно, вместо мазнина сложете лед. Той ще се стопи от температурата, правейки кюфтето по-сочно от всякога.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X