Напишете дума/думи за търсене

Телешки пържолки със синап

Необходими продукти:

1/2 ч.ч. соев сос

1/4 к.ч. олио

1/4 ч.ч. кафява захар

2 ч.л. смлени синапени семена

2 ч.л. смлян джинджифил

1 ч.л. чесън на прах

600 г телешко филе, разделено на 4 пържоли

Начин на приготвяне:

1. В плик за печене комбинирайте подправките и прибавете месото. Разтръскайте добре плика, за да се смесят продуктите и оставете 8 часа в хладилника, за да се овкусят добре пържолите.

2. Изцедете месото от маринатата. Сложете ги в предварително загрята фурна на 160°С. Печете в тава, покрита с фолио до готовност. Украсете със зелен лук или с гарнитура по желание. Може да опечете месото и на скара.

Синапените семена са добър източник на магнезий – минерал, който олекотява симптомите на астмата, редуцира високото кръвно налягане, намалява честотата на мигренните атаки и възстановява добрия сън при жени в предменопауза.

за още срещи с любими кулинарни блогъри и известни личности, които са виртуози в кухнята, практични съвети, вкусни предложения и интервюта със специалисти по здравословно хранене търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X