Напишете дума/думи за търсене

Хитър трик да спестите пари от храна

Съветите за това как да спестим при пазаруване не са никак малко. Днес ще се спрем на един само, но той е основен, защото става въпрос за продукт, за който обичайно българинът не жали пари - месото.

Във всички големи вериги има обособено място за продукти, които са на разпродажба. Огледайте се в големите витрини с месо - няма да е трудно да откриете къде излагат преоценената стока. Това е ключът към едно добро спестяване.

Обичайно месото, което се преоценява, е с изтичащ срок на годност, но никога този срок не е напълно изтекъл. Има още поне един ден до края на срока. Вземете от това месо и се погрижете да го съхраните добре. Освен ако, разбира се, няма да сготвите веднага. Ако ходите всеки ден до голяма верига, имате шанс и всеки ден да получавате прясна порция месо, пък макар и преоценено. За целта трябва да сте гъвкави. Може да сте решили да правите пържоли, но днес да има преоценена кайма. Вземете кайма и напълнете чушки. Пържолите ще се появят на любимия ви щанд с ниски цени след няколко дни.

Може да вземете и месо, което да замразите. Още по-лесно е да го прекарате през някаква термична обработка - например да го задушите, а най-добре с подправки. След това го сложете в подходящи съдове или пликове и замразете във фризера. 

Също така си струва инвестицията във вакуумиращо устройство. С негова помощ и хвърляйки редовно поглед към щанда с преоцененото месо, вие ще спестявате значителна сума на месец при пазаруване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X