Напишете дума/думи за търсене

За какво да използваме отново опаковките

Само един сериозен пазар е достатъчен, за да напълните къщата си с опаковки. Или един Великден, Коледа, рожден ден или годишнина. Покупки, подаръци, след които остават планини от хартия, найлон, пластмаса и картон.

Най-лесно е да ги напъхате в чувала с боклук. А може да ги използвате, макар и с различно предназначение.

Пълнеж или „прежда” от найлонови торбички

Все още не сте привикнали да пазарувате без тяхна помощ. От време на време влизат в употреба, щом привършат чувалите за смет, но повечето трупате безпричинно или направо изхвърляте. Найлоновите пликчета обаче са идеални за пълнеж. Е, не на възглавници или юргани, но за запълване на саксиите с изкуствени цветя стават идеално. Поръсете декоративни камъчета за финал отгоре и сте готови. Ако ви се удава плетивото, нарежете торбичките на ленти и изплетете чанта за пазар.

Гирлянди и декоративни топки от опаковъчна хартия

Боли ви всеки път, когато се налага да увивате или развивате подарък. В единия случай плащате за пъстрата му декорация, в другия я късате. И в двата случая обаче парите за нея отиват в боклука. Постъпете рационално и запазете шарената опаковка на подаръците. Накъсайте я на ленти и направете хартиени помпони за следващото парти. Или я изрежете на сърца и ги нанижете на конец. Вече имате и уникална украса от гирлянди за купона.

Кутии за конци, копчета, джунджурии...

От пластмасовата опаковка на маргарина, на сиренето, дори тази от обикновените клечки за уши. Не бързайте да ги изхвърляте, щом дъното им се покаже. Ако са с капак, още по-добре. Измийте ги добре, подсушете ги и просто им сменете длъжността. Използвайте ги за съхраняване на мъниста, макари, бижута, ластици и фиби или за каквото ви хрумне. За да не ви смущават надписите, боядисайте ги или ги облепете с хартия.

Саксии, вази, моливници от консерви и буркани

Няма нищо по-ненужно от празната метална кутия от консерва грах. Всъщност с малко въображение може да ви служи дълго, макар и с различно предназначение. Изрисувайте я весело и я използвайте за моливи или флумастери, дори за четките за грим. Или я продупчете на дъното и засадете любимите цветя в нея. Може да се развихрите и по-далеч. Надупчете я навсякъде, боядисайте я в тон с интериора у дома и я превърнете в артистична лампа. Не жалете и буркана от киселите краставички. Спокойно го използвайте за ваза или под формата на нестандартен свещник.

Важното е да дадете воля на фантазията си. Да спестите някоя стотинка или лев от нещата, които по традиция изхвърляте в боклука, също не е зле.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X