Напишете дума/думи за търсене

Какво означават символите върху етикетите на цветята

Повечето вносни растения идват с етикет. На него задължително е изписано името на растението и кратка информация за него (размер, период на цъфтеж, разстояние на засаждане, изисквания и др.), кой е производителя и най-важното - насоки за правилно отглеждане. Спазването на указанието гарантира здрави и обилно цъфтящи растения. Но как да ги разбираме?

Да разгледаме символите...

Слънце. Символът на слънцето показва дали растението е слънцелюбиво или има нужда от засенчване. В такъв случай слънцето е на половина, пред него има облаче или друг вид подсказка, че не е добре растението да е изложено на преките слънчеви лъчи;

NPK или торове. Цифрите и буквите показват колко често и в каква доза да се прави подхранване. Например 1х/М означава едно подхранване месечно, а 1х/W- едно подхранване седмично.

Все пак препоръчваме да следвате характеристиките на самия тор, а не на етикета на растението.

Лейка или капка са символ за поливането. Повече капки означават по-обилна дажба и обратно. Ориентировъчно може да са изписани същите цифри и букви, както за подхранването.

Прибори за хранене. Ако върху тях е поставен знак "Х" означава, че цветето не е за консумация. Много растения са силно отровни. Не ги яжте!

Термометър. На термометърът е изписан интервал между максимална и минимална температура. В този интервал конкретното растение се чувства най-добре. Под или над него се наблюдават различни повреди, деформации или най-малкото спиране на цъфтежа и развитието на цветето.

Ножица. Ножицата символизира резитбите. Ако тя е зачертана, не режете растението.

Има още много символи, но тези са основни. Имайте предвид, че те оказват оптималните грижи за растенията, но са само ориентировъчни. Ако искате да научите повече за това как да се грижите за конкретно растение потърсете информация от достоверен източник.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X