Напишете дума/думи за търсене

Рая Пеева: Любовта ни с Явор е като във филмите

 
В сериала тя играе пиарка на бизнесмена Георги (Михаил Билалов), с когото имахме любовни сцени.
В сериала тя играе пиарка на бизнесмена Георги (Михаил Билалов), с когото имахме любовни сцени.

Рая Пеева е дете на музиканта Пейо Пеев и актрисата Красимира Демирева. Когато е малка, баща ѝ съвсем очаквано я записва на пиано и солфеж, но тя избира актьорската професия за своя. Или професията избира нея.

Майка ѝ случайно среща режисьора Георги Костов, който към онзи момент си търси “шантава актриса” за роля във филма “Пистолет, куфар и два смърдящи варела”. Тогава Демирева вади от чантата си “една тъпа снимка” на Рая и казва: “Ти току-що описа дъщеря ми”. Така я записва си на кастинг за филма, а след няколко етапа на подбор тя взема ролята. Според Пеева обаче това е било неизбежното стечение на обстоятелствата. 

“Аз нямаше да стана нещо друго освен актриса

Това ми е в кръвта”, казва носителката на наградата “Икар” за дебюти през 2012-а, уточнявайки, че актьорството било страстта ѝ, а музиката, наследена по линия на баща ѝ, много помогнала в пътя към професията на актриса. Според нея съвсем не е лека. “Много е трудно да си актьор в България и да работиш само това.” Всъщност Пеева обича музиката, а тя съвсем не е напуснала живота ѝ.

Чаровницата казва, че е нямало как да стане нещо различно от актриса.
Чаровницата казва, че е нямало как да стане нещо различно от актриса.

“Това, че съм актриса, съвсем не означава, че съм се отказала от музиката - това е съвкупност от всички други изкуства в едно. Ние можем да бъдем всичко. Аз

продължавам да свиря на пиано, когато мога, и пея

В едно представление на Малин Кръстев изпълнявам страхотна песен, която той ми имаше доверие да ми даде да изпея, и тя взе, че се случи. Във филма за Леа Иванова също ми помогна това, че баща ми ме е записал на солфеж като малка”, разказва тя.

И през новия сезон почитателите на Пеева ще може да я видят в Младежкия театър “Николай Бинев” в София.

Бахаров и Пеева на сватбата на свои приятели
Бахаров и Пеева на сватбата на свои приятели

“Може да ме гледате в “Петел”, което е едно от търсените заглавия в Младежкия театър.” В постановката отново си партнира с Михаил Билалов, освен това и с Бойко Кръстанов. Започва работа и по две нови постановки.

Рая Пеева има малка роля в лентата “Живи комини” на Радослав Спасов, с която се представиха и на кинофестивала “Златна роза” във Варна преди дни. 

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X