Напишете дума/думи за търсене

Да си върнем усещането за жена

Една деликатна тема вече не е табу, а жените започват да говорят за нея без обичайното стеснение. Както и, разбира се, да търсят помощ. Става въпрос за проблемите на вагината.

Открихме, че медицинската апаратура е сериозно напреднала в търсене на решение на тези проблеми. Лазерна апаратура от ново поколение предлага неинвазивно безболезнено и бързо лечение на едни от най-често срещаните гинекологични проблеми при жената, които освен здравни, често са и емоционални. Терапиите, които иновативният апарат Fotona SP Dynamis предлага, лекуват проблеми като вагинална атрофия, синдром на вагинална релаксация, стрес-инконтиненция, генитален пролапс, диспареуния (болезнен полов акт). Лазерът позволява извършването и на други естетични манипулации като отстраняване на кондиломи, пигментации и други.

Неинвазивният метод предоставя възможност за отстраняване и лечение на редица интимни проблеми без разрези и болка, в повечето случаи дори без анестезия. Според световно признатия специалист по урогинекология и член на управителния съвет на Интернационалната урогинекологична асоциация в Европа проф. д-р Адолф Луканович, ако неинвазивните лечения се популяризират и се предоставят като опция, повече пациенти биха потърсили помощ от лекар без страх от операция.

Специалистите го препоръчват

„През последните няколко години време дамите придобиват все повече увереност да говорят за интимните си проблеми и доказват, че когато става въпрос за здраве, няма място за притеснение и компромиси. Жените вече може да потърсят професионална медицинска помощ, без да изпитват притеснения от болезнено лечение или тежка операция“, коментира доц. Румен Димитров, д.м., управител на Медицински център "Фемина" – първата клиника в България, която разполага с иновативния лазерен апарат Fotona SP Dynamis. Уникалните терапии, които предлага Fotona SP Dynamis, са специално разработени за лечение на най-често срещаните гинекологични проблеми при жената. Апаратът действа на фототермален принцип, който е безболезнен и високо ефективен, а терапиите са неинвазивни.

Fotona SP Dynamis предлага четири нови лечения – IncontiLase®, IntimaLase®, RenovaLase® и ProlapLase®, чрез които се постигат забележителни резултати и се подчертава значението на лазерната технология за бързото революционализиране на гинекологията с нова иновативна, високоефективна и неинвазивна терапия, която дава значителни резултати без нежелани странични ефекти.

Какво представлява?

IncontiLase® е неинвазивна лазерна терапия при лека, средна и смесена уринарна стрес-инконтиненция, която представлява неволево изтичане на урина при слабо натоварване като кихане, кашляне или спонтанно. Методът се изразява в термично стимулиране на колагенообразуването, свиване на вагиналната лигавица и богатата на колаген съединителнотъканна пластина по предната стена на влагалището. Това води до по-голяма подкрепа на пикочния мехур и връщането на нормалната функция на задържане на урина. Няма разрези, болка и шевове. Няма период на възстановяване и нужда от антибиотици или други медикаменти.

IntimaLase® и RenovaLase® са други две терапии, при които чрез стимулиране на регенеративните процеси се постига подобряване на кръвоснабдяването на влагалищната стена и засилена продукция на колаген. Това води до повишение на еластичността на влагалищните тъкани и киселинността на влагалището до нормални стойности. Чрез възстановяване на нормална и здрава вагинална среда симптомите на вагинална атрофия като сухота, парене, сърбеж, често повтарящи се инфекции, болезнен сексуален акт, намалена чувствителност и недостатъчна сексуална възбудимост изчезват в значителна степен.

Пролапсът на тазовите органи е проблем, засягащ 50% от жените в различна степен. С развитието на лазерните технологии ProlapLase се яви като алтернатива на хирургичното лечение, което доскоро беше единствено. Резултатът от това лечение е смаляване и удебеляване на вагиналния канал без отстраняване на тъкани.

Предимствата на лазерната терапия са липсата на разрези, неинвазивност, липса на нужда от анестезия, бързина и простота на изпълнение, висока успеваемост и удовлетворение на пациента.

Къде да го откриете?

В България терапиите с апарата FOTONA SP Dynamis се предлагат в Медицински център "Фемина", който разполага с модерната апаратура за лазерно лечение и специалисти, проявяващи индивидуално отношение към пациентите си, за да поставят най-точната диагноза. Клиниката е с основна насоченост към бременността, майчинството и проблемите на жената в различните й възрасти и осъществява пълния обем извънболнична медицинска помощ в акушерството и гинекологията, както и редица високоспециализирани и тясно профилирани дейности, изискващи специална апаратура и квалификация. Сред най-новите попълнения е и иновативната апаратура за лазерна терапия, произведена от лидерите на пазара Fotonа.

Като допълнение към широките възможности в областта на гинекологията, лазерната система FOTONA SP Dynamis дава възможност за осъществяване и на множество естетични терапии. Те са предназначени за подобряване на вида на кожата, възстановяване на нейния блясък и плътност, възвръщане стегнатостта на лицевия контур и видимо подмладяване на лицето. Особено популярни са 3D- и 4D-лифтингът, които от една страна стягат и повдигат кожата, а от друга – подобряват текстурата й и намаляват видимите линии и бръчки и разширени капиляри по кожата.

Попитайте лично

Този петък - 12 октомври, медицински център "Фемина" ще проведе безплатен уебинар от 13 часа на страницата си във Фейсбук. Всички, които се интересуват, са добре дошли да научат повече. 

По време на уебинара доц. Румен Димитров, управител на центъра, и д-р Денчева, един от най-уважаваните специалисти по дерматология и венерология в България, ще споделят повече информация за неинвазивно, безболезнено и бързо лечение на едни от най-често срещаните гинекологични проблеми при жената, които освен здравни, често се оказват и силно емоционални.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X