Напишете дума/думи за търсене

Историите на пет красиви жени от телевизора

АЛЕКС РАЕВА
АЛЕКС РАЕВА

Още в самото начало двете с Мария си пасват - за всички е ясно, че я има химията между двете. “Първоначално ние се харесахме като хора, а след това станахме тандем като добри водещи.”

Алекс от малка расте в артистична среда - родителите ѝ са актьорите Илия Раев и Наталия Бардская. От 4-годишна свири на пиано, а малко по-голяма тръгва на уроци по рисуване, танци и оперно пеене. Тя завършва едновременно Музикалното училище (оперно пеене и пиано) и Техникума по текстил и дизайн на облеклото. През 2008 г. се дипломира в Художествената академия със специалност “Дизайн на рекламата”. Като студентка става беквокалистка на “Ку-ку бенд” заедно с Деси Добрева. Няколко години по-късно напуска и започва да гради самостоятелна кариера. Издава няколко сингъла, а само преди няколко дни беше премиерата на първия ѝ албум. Направи тавата “Му” (“Мой” - от англ.) в чил аут и ню джаз звучене. “Това е дълго чакан лукс, който се радвам, че успяхме да осъществим с групата Mind Trips. Досега не съм успявала да излея общо чувство в 10 песни. Надявам се, че ще има още такива албуми, защото имам още какво да изливам”, казва Раева.

Пеенето до голяма степен ѝ помага при воденето, защото вече има опита на сцена и не трябва тепърва да се учи как да се отпусне на нея. “Самият поглед към музиката много помага във всяко отношение в живота. Колкото повече изкуства един артист практикува, това разширява мирогледа ти.”

Като всеки водещ, задържал се достатъчно дълго на екран, и на нея ѝ се случват различни гафове. “Нашата връзка с Мария се гради на това, когато някой сбърка, другият да го спаси в ситуацията и да го направи по забавен начин. Един от големите ми гафове е стабилно падане на сцената, но за сметка на това с много елегантно излизане от ситуацията”, усмихва се Раева.

Все още не е ясно кога ще се появи пак на малкия екран. “Телевизията ти дава много, но може би това, което ти взема, е спокойствието, което повечето хора имат - да знаят за 1-2 години напред какво ще правят, как ще се развива животът. Не е ясно кога пак ще ме видите на екран, но се надявам да е колкото може по-скоро и да е с Мария.”

Алекс Сърчаджиева

опитомява тв

животно

Нямаше как Александра Сърчаджиева да не стане актриса при това родословно дърво по бащина линия. И то много добра актриса благодарение и на гените, наследени от майка ѝ Пепа Николова - може би най-готиния и щур саморасляк на българското кино и театър.

Дядо ѝ Стефан Сърчаджиев е един от най-големите български режисьори - специализирал в Париж, създал и ръководил три театъра - “Опитен театър”, Скопски народен театър и Сатиричния. Негови синове са актьорите Йосиф Сърчаджиев, бащата на Алекс, Стефан Сърчаджиев-Съра, режисьорът Богдан Сърчаджиев-Бондо и художникът Николай Сърчаджиев.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X