Напишете дума/думи за търсене

Шантавите правила на кралица Елизабет ІІ

Понякога навиците и действията на други хора ни карат да се усмихваме и да си успокояваме, че не само ние сме странни понякога. Кралица Елизабет II не е изключение. Тя също има няколко странни и хахави навици.

1. Никога не пътува без банка със собствената си кръв

По време на нейните пътувания винаги е придружавана от доктор. Той е отговорен за локализирането на всички близки болници в градовете, които посещава Нейно величество. Освен това носи аптечка, в която има мобилен дефибрилатор и други уреди за спешна медицина. Докторът носи също и торбичка с кръв на кралица Елизабет, която при необходимост ще се използва за трансфузия.

2. Забранява отворените прозорци

Не всички, разбира се, само някои прозорци в Бъкингамския дворец. Нейната мисъл е, че сградата трябва да изглежда перфектно отвън. Отварянето на прозорци от предната му страна може да наруши перфектността на гледката. Ето защо прозорците там може да бъдат отворени само в определен час.

3. Мрази кубчета лед

Кралица Елизабет II мрази звука на кубчета лед в чашата си, а предпочита звукът от ледените топки, който е много по-музикален. Именно тях тя използва, за да охлади напитките си. Твърди се, че принц Филип е измислил специална машина, която прави сферичен лед специално за съпругата си.

4. Носи преносима кука в чантата си

Няма да намерите обичайните неща като пари или портфейл в чантата на кралицата, но определено може да намерите един странен предмет. В нея винаги има портативна кука, която се закача под масата, за да може чантата й да виси на нея. Ако чантата е на пода, това е знак, че кралица Елизабет II иска да напусне. Но ако е във въздуха, това е сигнал, че Нейно Величество се чувства удобно.

5. Не обича бради и папийонки

Мислите ли, че брадите и мустаците са мъжествени? Е, кралица Елизабет II ги намира за дразнещи. Ето защо мъжете от близкия й кръг са напълно обръснати. Единственото изключение е нейният любим внук принц Хари. Кралицата не обича елеците от мъжките костюми и папийонките.

6. Тоалетите й са номерирани

Всеки ансамбъл на кралицата е картотекиран и записан в специален журнал, в който се казва къде и кога тя е била с този тоалет. Тъй като кралицата предпочита ярки цветове и класически стил, дрехите й лесно може да бъдат объркани. Протоколът не позволява да се появи на две поредни събития с еднакъв цвят тоалет.

7. Никога не яде супа и картофи

Разбира се, тези ястия се сервират в Бъкингамския дворец, но когато кралицата вечеря сама, никой не би посмял да й поднесе супа. Що се отнася до картофите, не че не ги харесва, просто предпочита да избягва нишестето в хранителния си режим.

8. Обича малини, но никога не ги консумира публично

Малините са едни от любимите плодове на кралицата, но тя не си позволява да ги яде на публично място, защото техните семена може да останат между зъбите й, което е неприемливо според протокола. Боровинките също са забранени при официални приеми, докато всички семена на краставиците и доматите се отстраняват предварително.

9. Специална жена й разтъпква обувките

При нея служи жена, която носи същия номер обувки като на кралицата, която разтъпква новите й обувки. Това обаче не важи за останалите дами от кралския двор, които са обречени на мазоли и болка от носенето на чисто нови обувки.

Анекдот за кралица Елизабет ІІ

Въпрос:

- Какво е първото нещо, което е направила кралица Елизабет ІІ, когато се е възкачила на престола?

Отговор:

- Седнала е.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X