Напишете дума/думи за търсене

Странните навици на кралица Елизабет ІІ

Понякога навиците и действията на други хора ни карат да се усмихваме и да си успокояваме, че не само ние сме странни понякога. Кралица Елизабет II не е изключение. Тя също има няколко странни и хахави навици.

1. Никога не пътува без банка със собствената си кръв

По време на нейните пътувания винаги е придружавана от доктор. Той е отговорен за локализирането на всички близки болници в градовете, които посещава Нейно величество. Освен това носи аптечка, в която има мобилен дефибрилатор и други уреди за спешна медицина. Докторът носи също и торбичка с кръв на кралица Елизабет, която при необходимост ще се използва за трансфузия.

2. Забранява отворените прозорци

Не всички, разбира се, само някои прозорци в Бъкингамския дворец. Нейната мисъл е, че сградата трябва да изглежда перфектно отвън. Отварянето на прозорци от предната му страна може да наруши перфектността на гледката. Ето защо прозорците там може да бъдат отворени само в определен час.

3. Мрази кубчета лед

Кралица Елизабет II мрази звука на кубчета лед в чашата си, а предпочита звукът от ледените топки, който е много по-музикален. Именно тях тя използва, за да охлади напитките си. Твърди се, че принц Филип е измислил специална машина, която прави сферичен лед специално за съпругата си.

4. Носи преносима кука в чантата си

Няма да намерите обичайните неща като пари или портфейл в чантата на кралицата, но определено може да намерите един странен предмет. В нея винаги има портативна кука, която се закача под масата, за да може чантата й да виси на нея. Ако чантата е на пода, това е знак, че кралица Елизабет II иска да напусне. Но ако е във въздуха, това е сигнал, че Нейно Величество се чувства удобно.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X