Напишете дума/думи за търсене

5 съвета за неустоими коледни сладки

Едно от нещата, които очакваме всяка година, са коледните бисквитки. Разбира се, може да правим дребни сладки по всяко време на годината, но нищо не ги прави по-вкусни от приповдигнатия коледен дух.

Предлагаме ви някои от нашите любими съвети, свързани с приготвянето на коледните сладки. Със сигурност не само семейството ви, но и Дядо Коледа ще бъде впечатлен.

Запазете изгорелите сладки

Всеки готвач е преживявал ужаса на изгорените бисквитки поне веднъж. Дори и да изгорите една партида, не я изхвърляйте, а с помощта на рендето махнете препечените участъци. Никой няма да разбере.

Глазура

Отидете в магазина и купете празни пластмасови шишета, в които да сложите готовата глазура. Направете дупка на капачката и глазирайте без опасност да омажете и себе си, и кухненската маса. Но ако имате подръка пош, също ще свърши работа.

Използвайте шаблони

Те може да са от изрязана хартия, салфетка или хартиена дантела. Поставете шаблона върху сладките и поръсете с какао и пудра захар. След като махнете шаблона, ще остане само красивият дизайн.

Шоколад

Използвайте шоколад, разтопен шоколад. Той е лесен начин да накарате обикновените сладки да изглеждат фантастични. Може да потапяте половината от бисквитката в разтопен шоколад или да поръсите с него горната й част. Използвайте какъвто и да е вид шоколад – млечен, тъмен и бял. Ако изберете бял шоколад, бихте могли дори да добавите капка или две зелена или червена боя за храна. Направете бисквитките по-екстравагантни, поръсвайки с празнични поръски шоколода, преди да стегне.

Пазете сладките пресни

Може лесно да запазите свежестта на бисквитите, поставяйки между различните редове арабски хлебчета. Влагата в тях ще помогне да запазите сладките в съвършен вид, докато са в кутията за сладки. За най-добри резултати поставете слой бисквитки, слой пергаментова хартия, арабско хлебче, отново слой пергаментова хартия.

За още вкусни предложения и практични съвети търсете празничния брой на списание "Рецепти за здраве", който е на пазара от 12 декември.

Този брой е още по-вкусен, по-уютен, по-коледен. Събрали сме в него виртуозните рецепти на едни от най-добрите кулинарни блогъри, появявали се на страниците на „Рецепти за здраве“.

В него ви чакат съвети за по-полезна и икономична коледна трапеза, за това как да приготвите идеалната пуйка, ако решите да й намерите място на масата, и кои са 5-те мазни храни, които помагат за топене на мазнини по празниците. В списанието ще откриете салати, които ще допълнят основните ви ястия за Рождество Христово, както и предложния за коледни подаръци за ядене. Ще ви разкажем какви сладки консумират различните народи на този голям християнски празник. В книжката ще намерите и идеи за вегетариански хапки, а за любителите на месото сме приготвили няколко неустоими рецепти за тържествена вечеря, както и подходящи гарнитури и сосове към тях. Ще ви представим 6 рецепти за коледен кекс и ще ви подскажем какво да правите с остатъците от празничната гощавка. И както повелява традицията, не може да не надникнем в коледната кухня на баба, където ви чакат напластена пита, вързана солена баница, коледна погача и гевречета. А за десерт сме ви оставили сладки изкушения.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X