Напишете дума/думи за търсене

5 съвета за неустоими коледни сладки

Едно от нещата, които очакваме всяка година, са коледните бисквитки. Разбира се, може да правим дребни сладки по всяко време на годината, но нищо не ги прави по-вкусни от приповдигнатия коледен дух.

Предлагаме ви някои от нашите любими съвети, свързани с приготвянето на коледните сладки. Със сигурност не само семейството ви, но и Дядо Коледа ще бъде впечатлен.

Запазете изгорелите сладки

Всеки готвач е преживявал ужаса на изгорените бисквитки поне веднъж. Дори и да изгорите една партида, не я изхвърляйте, а с помощта на рендето махнете препечените участъци. Никой няма да разбере.

Глазура

Отидете в магазина и купете празни пластмасови шишета, в които да сложите готовата глазура. Направете дупка на капачката и глазирайте без опасност да омажете и себе си, и кухненската маса. Но ако имате подръка пош, също ще свърши работа.

Използвайте шаблони

Те може да са от изрязана хартия, салфетка или хартиена дантела. Поставете шаблона върху сладките и поръсете с какао и пудра захар. След като махнете шаблона, ще остане само красивият дизайн.

Шоколад

Използвайте шоколад, разтопен шоколад. Той е лесен начин да накарате обикновените сладки да изглеждат фантастични. Може да потапяте половината от бисквитката в разтопен шоколад или да поръсите с него горната й част. Използвайте какъвто и да е вид шоколад – млечен, тъмен и бял. Ако изберете бял шоколад, бихте могли дори да добавите капка или две зелена или червена боя за храна. Направете бисквитките по-екстравагантни, поръсвайки с празнични поръски шоколода, преди да стегне.

Пазете сладките пресни

Може лесно да запазите свежестта на бисквитите, поставяйки между различните редове арабски хлебчета. Влагата в тях ще помогне да запазите сладките в съвършен вид, докато са в кутията за сладки. За най-добри резултати поставете слой бисквитки, слой пергаментова хартия, арабско хлебче, отново слой пергаментова хартия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X