Напишете дума/думи за търсене

Коледни курабийки с ледена глазура от Буболинката

Люба Златкова, известна като Буболинката, ще ви смае със своите сладки шедьоври на адрес www.bubolinkata.blogspot.bg.

А ако искате да научите как една майка на четири прекрасни момчета и едно вълшебно момиченце успява да твори, да създава уют и вкуснотии и в същото време да изглежда като фотомодел на 20 години, прочетете интервюто ни с нея.

Представяме ви нейните Коледни курабийки с ледена глазура, които са любимите на нейните деца. Това са така наречените от Девин "курабии с киселица".

Необходими продукти:

за тестото:

250 г масло

1 яйце

1 ч.ч. пудра захар

1 пакетче бакпулвер

1 ч.л. канела

4 ч.ч. брашно

за глазурата:

1 ч.ч. пудра захар

4-5 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

1 Поставете маслото в дълбока купа и оставете да се размекне на стайна температура или на ниска степен в микровълновата. Към него прибавете всички останали продукти наведнъж. Замесете с ръце тесто, така че да не лепне.

2 Приберете в найлонова торбичка или увийте в домакинско фолио. Приберета за час в хладилника да се охлади и стегне.

3 Извадете и разделете на части. Омесете леко и разточете върху набрашнен плот на кора с дебелина около 4-5 мл. Може да разточите и по-дебело - зависи колко дебели искате да са курабийките ви.

4 Изрежете с помощта на формички и подредете в плоска тава. Не е нужно да намаслявате или набрашнявате тавата, защото тестото е достатъчно маслено.

5 Печете на предварително загрята да 180 гр фурна за около 8-9 минути (времетраенето за печене зависи от големината и дебелината на курабиите).

6 Извадете и оставете да изстинат. Едва тогава нанесете с помощта на мека четка ледената глазура. Тя се приготвя като към чашата с пудра захар прибавите няколко лъжици прясно изцеден лимонов сок. Трябва да се получи сравнително гъста кашичка. Ледената глазура може да се оцвети с хранителни бои, но цветовете не стават ярки и наситени.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X