Напишете дума/думи за търсене

Вкусни коледни сладки без печене

Идва Коледа, а вие искате да приготвите нещо вкусно, за да зарадвате децата или любимия. Често този процес е съпроводен с месене на тесто, висене до фурната, а понякога тези усилия не се отблагодаряват.

Без излишни пари на вятъра и похабено време, без печене и месене на тесто.

Как да направим коледни сладки в два вариант без печене и без месене.

необходими продукти:

200 г бял шоколад

200 г черен шоколад

10 г масло

2 пакета слепени кръгли бисквити
кокосови стърготини за поръсване
"сърца" или други коледни форми за сладки

начин на приготвяне на сладките във форми:

На водна баня или в микровълновата разтопете шоколадите. Натрошете на ситно бисквитите. Към разтопения шоколад прибавете 10 г масло или приблизително 1 ч.л., добавете натрошените бисквити и разбъркайте. С помощта на лъжица запълнете формите за сладки. По желание може да слепите две по две сладките със смес от смлени бадеми и крем сирене. Поръсете с кокосови стърготини и приберете в камерата за 15 мин да стегнат. 

Начин на приготвяне на втория вариант:

Разтопете двата вида шоколад на водна пара. Разбъркайте добре, за да не остават бучки. Внимателно потапяйте бисквити в сместа и с помощта на вилица изваждайте върху предварително подготвеното фолио или хартия за печене. Изравнете повърхността им ги с лъжица. След това ги приберете в камерата за 10-15 мин. Целта е да стегне шоколадът.

Внимателно извадете сладките от формите. Разтопете допълнително бял шоколад за украса. Ако желаете да е по-шарено, купете хранителни бои.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X