Напишете дума/думи за търсене

Защо Джими Пейдж не може да понася съседа си Роби Уилямс

След като се разведе за втори път през 2008 г., Джими Пейдж живее сам в прекрасния си дом до лондонския Холанд парк
След като се разведе за втори път през 2008 г., Джими Пейдж живее сам в прекрасния си дом до лондонския Холанд парк
Освен това щял да прави басейн в задния двор. През викторианската епоха не е имало частни басейни”, казва Пейдж в началото на скандала. Той разказва пред медиите как никога не е пускал силно музика в дома си, за да не повреди прекрасните витражи, и е свирил предимно на акустични китари. Така е успял да съхрани през годините уникалната къща, която е архитектурен паметник от 1949 г.

Уилямс не му остава длъжен и по време на един от концертите си запява песен на “Лед Цепелин”, като сменя оригиналния текст с думите: “Ще изкопая голяма дупка и ще я напълня с лайна”. За да е ясно за какво става въпрос, обявява, че е поздрав за неговия съсед. По-късно пък го нарича изкуфял старец, но в крайна сметка се принуждава да му напише извинително писмо.

Поппевецът е

критикуван остро,

че петни името

на Пейдж,

който е носител на Ордена на Британската империя и живее в района на Холанд парк още преди самият Уилямс да се е родил. След това развитие мнозина даже предричат, че Пейдж ще победи в този спор. Преди дни обаче стана ясно, че съдът е отказал да спре ремонта, но е постановил рокаджията да има право да го надзирава и във всеки един момент да поиска той да бъде прекратен, ако се появят пукнатини в неговия дом. Сега всичко е в ръцете на общинските власти, които трябва да издадат необходимите разрешителни и да контролират дали всичко се прави безопасно.

Председателят на плановия общински комитет Куентин Маршъл предложи Пейдж и Уилямс да намерят начин да обсъдят проблемите си заедно. “Изглежда, че различията не са толкова големи. Знам, че и двамата са заети, но със сигурност могат да намерят как да разговарят помежду си, което може да реши много от въпросите”, каза той.

Ремонтът няма да започне, докато общинските съветници не получат уверение, че

детайлно ще бъдат

наблюдавани нивата

на вибрации и

разместването

на почвата

Те ще обсъдят и дали Роби Уилямс да внесе депозит, който да покрие възстановяването на евентуални щети по други сгради. Разрешението за реконструкция трябва да бъде придружено и с официален договор, който се очаква да бъде одобрен от общинския комитет в първите месеци на новата година.

Адвокатите на Пейдж заявиха, че той е готов да се срещне с Уилямс. Според някои британски медии въпросният разговор вече се е състоял. Попевецът е уверил съседа си, че ще бъдат използвани предимно ръчни инструменти и той ще има възможност да следи нивото на вибрации чрез специално приложение на мобилния си телефон.

Преди време и звездното семейство Виктория и Дейвид Бекъм изпита на гърба си какво е да имаш разправия със старите обитатели на къщите в района на Холанд парк. Те купиха там имот за 30 млн. паунда през 2013 г. Опитаха се да поставят климатици, които да поддържат постоянна температура в избата и в някои от помещенията за спорт и развлечение, но много бързо трябваше да се откажат. Плановете им бяха спрени с десетки гневни писма от съседи, които се възмутиха как външните тела на климатиците ще загрозят красивата фасада на постройката. Припомнено им беше, че подобни устройства въобще не са необходими, тъй като температурите в Лондон много рядко минават 30 градуса, а и къщите в района са правени от дебел камък, който изолира достатъчно.

Семейство Бекъм се

съобрази с гнева, но

бързо се изнесе

от този дом и живее в имение в провинцията, а използва къщата си в Лондон само когато има ангажименти в столицата.

Така правят и Елтън Джон и съпругът му Дейвид Фърниш, които притежават сравнително малка къща наблизо. Тя е купена от певеца през 1992 г., но те и децата им прекарват по-голяма част от времето си в останалите им имоти в Уиндзор, Ница и Лос Анджелис.

Роби Уилямс и съпругата му Айда вероятно ще могат да ремонтират купената си преди 5 г. къща.
Роби Уилямс и съпругата му Айда вероятно ще могат да ремонтират купената си преди 5 г. къща.
Милионерът Ричард Брансън също е имал имот в района, но го продава преди десетина година за 17,5 млн. паунда. Купуват го влиятелен адвокат и финансист, които успяват да го ремонтират изцяло, като строят подземен басейн и игрище за скуош и преди 2 години го препродават за 55 млн. паунда, което е рекордна сума за архитектурен паметник от втори клас в тази част на Лондон.

Преди няколко месеца живеещите в района имат и друго притеснение. Пауните от близкия Холанд парк започват да нападат именията им. Оказва се, че птиците са привлечени от лъскави автомобили. След като видят изображението си в тях, те започват яростно да ги кълват. Така пострадало сериозно новичко ламборгини на новобогаташ. Никой обаче не си и помисля да изселва пауните оттам, тъй като те също са част от традициите на това специално лондонско място на звездите.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X