Напишете дума/думи за търсене

На 48 г. си тръгна момчето, което живя с усмивка, но с тъжна душа

Иван Ласкин беше страстен ловджия.
Иван Ласкин беше страстен ловджия.
Двамата се влюбват един в друг в труден и за двама им период от живота. Запознават се на снимачната площадка. Тогава

Александра се обижда на

чувството му за хумор

и трябва да мине доста време, докато разбере, че не ѝ се подиграва, а се шегува. “Точно тогава майка ѝ, обичаната актриса Пепа Николова, се разболя неизлечимо от тумор в мозъка. Аз пък не се спогаждах с първата си съпруга (актрисата Мирослава Гоговска - б.а.). Изнесох се и живеех сам с кучето си в стая само с едно легло, отрупано с хартии от сандвичи. Алекс промени и мен, и живота ми”, разказва в интервю актьорът.

Той става известен още 16-годишен - играе главната роля в станалия култов сериал “Васко да Гама от село Рупча”. Завършва актьорско майсторство за драматичен театър във ВИТИЗ през 1994 г. в класа на професор Здравко Митков. Малко преди това започва кариерата му в театъра - в “Сълза и смях” играе от 1991 г. След това показва таланта си на сцените на почти всички софийски театри. От 1997 г. е актьор в Театър “Българска армия”. Напуска го през 2014 г. с Александра Сърчаджиева. “Истината е, че се изчерпах там. Аз напуснах, защото стоях там заради Александра... а не трябваше. А Александра просто не издържа заобикалящото я режисьорско некадърие и малодушие. С изключение на Асен Шопов, Ивайло Христов и най-вече Крикор Азарян”, написа в личния си фейсбук профил тогава Ласкин. Там обяви, че

напуска Военния театър, след като 17 г. е играл на сцената му

Междувременно се изявява и пред камерата. Участва в сериала “Дунав мост”, за който след време често си спомня. “На първия снимачен ден на “Дунав мост” започнаха бомбардировките над Сърбия. Как да помниш нещо различно? Това е най-добрата тв продукция в контекста на прехода. Тя го описа. По великолепен начин - от любовта и изневерите до мутрите. В “Дунав мост” Иван Андонов предрече бъдещето на българския сериал. Както и на целия ни живот”, разказа преди време Ласкин.

Дори колегите му се шегуваха с него, като го наричат Корайма Торес - като нея играе в много сериали. Първо във “Васко да Гама от село Рупча”, след това - “Дунав мост”, “Църква за вълци”, “Хайка за вълци”. Снимал се е в над 20 европейски и американски продукции от периода 1989 - 2007 г.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X