Напишете дума/думи за търсене

Защо някои хора не може да намерят любов

Въпреки развитието на социалните медии самотата се превръща в пандемия. Около 50% от хората имат проблеми с намирането на партньор.

Какви са шестте най-често срещани причини, които пречат на някои човеци да изграждат дълги и хармонични отношения.

1. Идеализирате връзката

Всеки има своя собствена идея за перфектната връзка. Едни са вдъхновени от романтичен филм, други от любовната история в любимия си роман. Но мечтата винаги е една и съща - да се материализират такива силни чувства и в реалността.

Преди да попадате в измисления свят на Бриджит Джоунс, трябва да разберете, че вашият партньор е истински човек, а не герой от книга.

2. Нямате самоуважение

Уважението към себе си и към другите хора е в основата на всяка връзка, включително романтичната. Може ли наистина да обичате човек, който не уважава себе си? Ако имате отношения с такъв индивид, те най-вероятно ще се основават на чувството за вина и няма да направи добро на нито един от партньорите.

Помните героинята на Кейт Уинслет във филма „Ваканцията“, която беше влюбена в мъж, който използваше нейната лоялност и талант. Всичко се промени, когато твърдо реши да се отърве от любовната си зависимост. Тя промени обстановката си, хората около нея, откри различни интереси и намери нова любов.

Когато сте тъжни и депресирани, се опитайте да извикате на помощ собствената си сила, погребана под тонове самосъжаление. Може да я почерпите от постижения, хобита, знания или принципи - всичко, което е важно за вас, и всичко, което ви помага да видите собствената си стойност. Не позволявайте на нищо и на никого да ни кара да се съмнявате във важността си.

3. Нарушавате личното пространство на другите

Шири се мнение, че манипулативните техники може да помогнат да се поправи една връзка. Но никой не обича да бъде манипулиран, нито да бъде опитно зайче на някого, който се опитва да го промени. Героинята на Розамунд Пайк в „Не казвай „сбогом“ искаше да накаже съпруга си за многобройните му изневери, които я бяха превърнали в марионетка, принуждавайки го да преживява все повече и повече предизвикателства. Разбира се, след като се върна отново в живота му, тя осъзна, че любовта и доверието на съпруга й са изчезнали и че той е уплашен за собствения си живот.

Във всяка връзка трябва да действате в определени граници. Вашите приключват там, където започват границите на другия. Ако не харесвате поведението на партньора си и той е наясно с това, но все още не искате да променяте нищо, трябва да направите избор – да останете с него или си тръгнете.

4. Не може да простите

Всеки прави грешки, но има такива, които са непростими. Или поне не си позволяваме да простим. Често сме твърде строги, когато съдим другите, и не сме достатъчно строги, когато оценяваме себе си.

Рейчъл от сериала „Приятели“ много трудно прости изневярата на Рос. Те бяха привлечени един от друг през всичките сезони на шоуго, но едва след почти 10 години те си простиха и останаха заедно.

Не се насилвайте да приемате нещата, с които не сте съгласни, но в същото време не таете в себе си прекалено много жлъч. Дори ако се чувствате изключително оскърбени от това, което партньорът ви е направил, ако сте инвестирали във връзката достатъчно от себе си, дайте още един шанс и на двамата.

5. Не сте готови за връзка

Свикнали сме да третираме любовта като ултимативно щастие и радост, които траят вовеки. Понякога обаче е по-важно хората да се справят с по-неотложни проблеми преди изграждането на връзка.

Ако сте гледали „Моето приключение в дивото“, това е една от идеите на този автобиографичен филм. Една жена измина сама 1800 км, за да преодолее развода си, загубата на майка си и да намери мир със себе си. Най-накрая се омъжи на мястото, което бележи това пътешествие.

Понякога просто трябва да бъдеш сам, за да може да оправиш всичко, което е счупено у теб, и да намериш щастие, преди да започнеш отново връзка.

6. Прекалено фокусирани сте върху себе си

Човешкият егоизъм и егоцентризъм са едни от причините за разпадането на отношенията. Ако човек мисли само за себе си и за собствените си нужди, това наистина може да убие любовта между него и партньора му. Дори ако нарцисът смята, че прави само добрини за връзката.

Най-вероятно всички сте гледали „Как да разкараш гаджето си за 10 дни“. Единствената причина, поради която поведението на героинята не отблъсна персонажа на Матю Маконахи, беше неговото желание да спечели бас, който да му помогне в кариерата. В крайна сметка, той се влюби в нея, след като забрави за амбициите си, загърби залога и започна да се държи естествено. Егоистите трябва да разберат, че светът не се върти около тях особено ако искат успешна връзка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X