Напишете дума/думи за търсене

6 модела обувки, които причиняват щети на краката

Средният човек изминава 245-292 километра за година. Ето защо е от решаващо значение да се намери перфектен чифт обувки, които няма да повредят краката му. Да бъдеш модерен е готино, но да си здрав е в пъти по-секси.

Кои са моделите обувки, които увреждат тялото ни.

Острите обувки

Широките крака няма да се чувстват щастливи в остри обувки. Те са прекалено стегнати и ще оказват силен натиск върху пръстите. Никой не иска да бъде притиснат, а това важи с пълна сила за краката. Това може да доведе до болезнени нерви и да ви сдобие с мазоли. Преди да си купите хубав моден чифт остри обувки, проверете дали краката ви се чувстват напълно комфортно в тях.

Джапанките са врагове на глезените

Джапанките са страхотни за лятото и за плажа. Но последното нещо, с което може да ги свържем, е удобството. Триенето на каишките им в пръстите причинява увреждания на кожата. Носенето им може да доведе до изменение на глезените и на коленете, защото стъпалата ви не са осигурени достатъчно добре.

Високите токчета може да причинят увреждане на нервите

Да, жените обичат високите токчета, защото изглеждат страхотно и ги карат да се чувстват привлекателни, но щетите могат да бъдат по-големи, отколкото си мислите. Носенето на високи токчета често води до навяхвания, врастнали нокти на краката, увреждане на нервите и болки в долната част на гърба.

За да се отървете от тези проблеми, препоръчително е да се уверите, че токчетата на обувките ви не са по-високи от 5 см.

Равните обувки оказват натиск върху плантарната фасция

Това може да е изненадващо, но равните обувки тип балеринки също може да увредят краката. Това се случва, защото те нямат никаква опора на извивката, която оказва натиск върху плантарната фасция ( помага за поддържане на свода на стъпалото и играе важна роля в стабилността на стъпалото и движението). В резултат на това усещаме болки в коленете и гърба. Най-добре носете този вид обувки с ортопедични стелки, които ще фиксират позицията на стъпалото.

Спортните обувки, които са твърде леки и меки и може да причинят травма

Нека носим маратонки само когато спортуваме. Ако ги носите всеки ден, защото изглеждат толкова удобни и леки, те може да увредят краката ви при удар, защото са прекалено гъвкави и меки.

Спортните обувки с по-твърди дъна са много по-безопасни.

Обувките с платформи разрушават механизма на ходене

Обувките на платформа не са гъвкави и са тежки. Чепиците трябва да повтарят и укрепят движението на краката, а този модел правят обратното, напълно противоречащо на механизма на ходене.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X