Напишете дума/думи за търсене

Защо са важни пробиотиците?

Здравословният баланс на чревната микрофлора може да бъде нарушен от редица фактори като вирусни и/или бактериални чревни инфекции, лечение с антибиотици, консумация на алкохол. Такива храносмилателни нарушения могат да бъдат и вследствие от начина на живот, включващ неправилно хранене и стрес. Чревният дисбаланс се проявява най-вече като образуване на газове, диария или запек. Основното количество пробиотици човек приема с храната, като единственият период от живота, когато полезните микроорганизми могат трайно да се заселят в червата е по време на кърменето и захранването. Полезните бактерии, които приемаме с храната, и то ако се храним достатъчно пълноценно и разнообразно, престояват известно време в тялото и после го напускат. Ето защо е важно редовно, по възможност всеки ден, да приемаме пробиотични храни или да допълваме и компенсираме нуждите си с пробиотични хранителни добавки.

Традиционно познатите пробиотици, от които се правят и повечето пробиотични хранителни добавки, съдържат млечно-кисели бактерии като Lactobacilli и Bifidobacteria. Основната им функция е да поддържат киселинно-алкалния баланс, необходим за нормалното функциониране на храносмилателните ензими, да предотвратяват растежа на болестотворните (патогенни) бактерии и да влияят върху чревната перисталтика и имунната система.

Пробиотиците се разделят на две основни групи – такива, които се приемат при определен проблем или при прием на антибиотици, и такива, които се приемат за поддържане на добър чревен баланс. Първите се приемат във високи дози, докато вторите се приемат в по-ниски дози, но за по-продължителен период от време. Когато към пробиотиците се добавят и пребиотици (обикнивено олигозахариди), които служат за храна за пробиотичните бактерии, продуктите се наричат синбиотик.

Пролактон Форте е синбиотик, който регулира и поддържа баланса на чревната микрофлора. Една капсула Пролактон Форте съдържа не по-малко от 5 млрд. бактерии от 10 щама. Препоръчителната доза е 2 капсули дневно по време на антибиотично лечение или по 1 капсула дневно за поддържане баланса на чревната микрофлора и за ежедневна употреба.

Пролактон Гастро е синбиотик с добавен комплекс от храносмилателни ензими (бромелаин, липаза, амилаза), които спомагат за по-бързото смилане на макрокомпонентите на храната – мазнини, белтъци и въглехидрати, които регулират баланса на чревната микрофлора и допринасят за по-добро храносмилане при стомашно-чревни неразположения и при ежедневна употреба. Една капсула Пролактон Гастро съдържа не по-малко от 2,5 млрд. бактерии от 5 щама. Препоръчителната доза е по 1-2 капсули дневно.

Пролактон Форте и Пролактон Гастро съдържат научно доказана комбинация от протектирани щамове млечно-кисели бактерии, защитени от стомашните сокове чрез патентован процес на стабилизация (U.S. Patent 6653062), което осигурява стабилност и жизненост на представените щамове. Когато се дават на деца, които не могат да преглътнат капсулата, същата може да се отвори, съдържанието да се изсипе в лъжица и да се смеси с малко течност. Подходящи са за възрастни и деца над 3 години.

Научете повече на www.agetissupplements.com 

X