Напишете дума/думи за търсене

Щадящ природен продукт предпазва от запек и лениви черва

Леко и съвсем непринудено пролетта разнася предизвестия за своето появяване. А с нея като че ли негласно поемаме и нейните смислови натоварености за раждане, за ново и чисто начало, за свежест и за безкрайно много възможности. И започва да ни се иска да се освободим от ненужното, от остарялото, за да се заредим с нови сили и да поемем глътка пролетно настроение. Това неминуемо се отразява и на физическото ни състояние. Изведнъж забелязваме, че няколкото килограма, с които сме се сдобили през зимните месеци, не само помрачават визията ни, а и пречат на цялостното ни състояние. Тежката храна от богатите празнични трапези, както и обездвижването водят до нарушено храносмилане, запек, проблемна кожа и редица други неразположения.

Един от най-упоритите и често срещани проблеми при жените е запекът. Това е проблем, който се счита за твърде интимен и трудно се комуникира. По статистика мъжете също да страдат от това състояние, но при жените то се наблюдава с 40% по-често, като в голяма част от тези случаи става хронично.

Много от нас са опитвали най-различни методи - както бабини лекове, така и хранителни добавки и лекарства. Голяма част от тези подходи се оказват неподходящи за нашия специфичен организъм и проблем и за съжаление не водят до абсолютно никакъв ефект. В отчаянието си избираме често неподходящи продукти, без да се замисляме какви ефекти има всеки лаксатив върху организма. Прибягваме към крайни мерки, които макар и да са ефективни за кратко, в дългосрочен план се оказват пагубни за естествената моторика и перисталтиката и червата.

Храносмилането е един изключително прецизен и сложен процес. Храната започва да се усвоява още в устата, при сдъвкване, после в стомаха, а след това и в червата. Често лаксативите, които водят до бърз и интензивен ефект, влияят по химичен път на моториката на червата, като водят до принудителни контракции, от което следва придвижване на чревното съдържимо и внезапно изпразване на червото. Това е неподходящ механизъм на действие, защото по този начин се нарушава усвояването на хранителни вещества. Освен това тези лаксативи правят червата лениви. Това води до прогресивно увеличаване на ефективната доза и в крайна сметка организмът става зависим от тях.

Една от алтернативите на прием на лаксативи е приемът на голямо количество фибри и голямо количество вода. Фибрите са естествен начин за стимулиране на изхождането. Има два вида фибри - разтворими и неразтворими. Разтворимите омекотяват изпражнениеята, повличат със себе си водата в червата, а заедно с нея и останалото чревно съдържимо, и по този начин предизвикват изпразването. Неразтворимите фибри работят на чисто механичния принцип на триене, набъбват и образуват гелообразна структура. При преминаването си през червата този гел се търка в техните фини реснички и стимулира движението им до пълното изпразване на чревното съдържимо.

Набавянето на фибри е изключително важно за пълноценното хранене, но при забързаното ежедневие, вкусовите ни предпочитания или други съображения, то може да остане на заден план. В тези случаи на помощ идва Лаксал. Лаксал е мек и безвреден лаксатив. Съдържа разтворими и неразтворими фибри от органичен Псилиум, което гарантира високата ефективност на продукта. Лаксал се приема с много вода, за да могат фибрите да свършат качествено своята работа. При преминаването си през червата те улесняват неговото преминаване и карат по естествен и напълно безвреден начин червата да задвижат своя механизъм за придвижване на чревното съдържание. Тъй като Лаксал не разчита на химични реакции и не съдържа изкуствени продукти, оцветители и консерванти, той е напълно подходящ за бременни, деца и кърмещи. Не води до зависимост или до лениви черва. Лаксал е един от най-подходящите лаксативи за дълготраен прием.

Лаксал - за редовно изхождане! Може да закупите от аптеките или онлайн на www.botanic.cc!

X