Напишете дума/думи за търсене

Екипаж само от жени полита в космоса

Ан Маклейн

За първи път в историята екипаж само от жени ще отиде на космическа разходка на борда на Международната космическа станция (МКС), предаде Си Ен Ен, позовавайки се на информация на НАСА.

Американските астронавтки Ан Маклейн и Кристин Кох ще полетят в космоса на 29 март.

Първоначално полетът е бил планиран за есента. Неговият директор също е жена - Мери Лорънс, както и контролиращият пътуването - Джаки Каджи. То би трябвало да бъде с продължителност от 7 часа.

Ан Маклейн и Кристин Кох са били част от астронавтския клас на НАСА през 2013 година, в който половината участници са жени. За участие в него били подадени над 6100 формуляра.

В момента Макклейн е на борда на МКС като част от експедиция 58, докато Кох ще полети на 14 март, за да достигне експедиците 59 и 60 с командир Алексей Овчинин и астронавта Ник Хейг.

Според НАСА космическите разходки се провеждат по различни причини - извършване на работа извън космическия кораб, провеждане на научни експерименти, тестване на ново оборудване, поправка на спътници или космически кораби, които вече са в космоса - вместо да ги връщат на Земята, за да ги поправят.

Ан Маклейн и Кристин Кох Снимки: Twitter/НАСА
Ан Маклейн и Кристин Кох Снимки: Twitter/НАСА
Ан Маклейн Снимку: Twitter/НАСА
Ан Маклейн Снимку: Twitter/НАСА

Кристин Кох
Кристин Кох
Кристин Кох
Кристин Кох
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X