Напишете дума/думи за търсене

Кои са петте най-богати жени в света

Франсис Бетанкур Майерс Снимки: Ройтерс

Преди дни американското списание "Форбс" публикува списъка си с най-богатите хора в света. В световния ден на жената ви представяме петте най-богати жени в света според изданието.

Франсис Бетанкур Майерс

Франсис Бетанкур Майерс е най-богатата жена в света и внучка на основателя на козметичния бранд "Лореал". Според "Форбс" състоянието й възлиза на 49.3 милиарда долара, което я прави 15-ия най-богат човек в света. Франсис поема управлението над компанията през 2007 година, когато на 94-годишна възраст умира майка й.

Алис Уолтън
Алис Уолтън

Алис Уолтън

Алис Уолтън е втората най-богата жена в света и най-богатата жена в Америка. Тя е дъщеря на основателя на хранителната верига Walmart. За разлика от братята си, Алис не се занимава с бизнес, а с изкуство. Тя основава музей в родния си град. Личната й колекция възлиза на стотици хиляди долари, а богатството й е 44.4 млрд. долара.

Жаклин Марс Снимка: Фейсбук
Жаклин Марс Снимка: Фейсбук

Жаклин Марс

Жаклин Марс притежава една трета от най-голямата компания за сладкарски изделия. Тя работи за компанията близо 20 години и е на чело до 2016 г. Днес бизнес дамата е на 79 години и притежава 23.9 млрд. долара.

Янг Хуян Снимка: Туитър/ People's Daily, China
Янг Хуян Снимка: Туитър/ People's Daily, China

Янг Хуян

Янг Хуян е дъщеря на основателя на имотната компания Country Garden Holdings. За поредна година е най-богатата китайка. През 2007 г. баща й прехвърля своя дял от компанията и Янг става притежател на 57% от нея. Сестра й също има акции. Богатството й според "Форбс" възлиза на 22.1  млрд. долара.

Сузане Клатен Снимка: Уикипедия/ Olaf Kosinsky
Сузане Клатен Снимка: Уикипедия/ Olaf Kosinsky

Сузане Клатен

Сузане Клатен е една от най-богатите жени в Германия. Наследничката на мъжа, превърнал БМВ в компания за супер коли Хърбърт Кванд, днес притежава 19% дял от автомобилната компания. Тя е и съсобственик на фармацевтична и химическа компания. Днес богатството на Клатен се оценява на около 21 милиарда щатски долара, които я нареждат на 46-о място в класацията на “Форбс”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X