Напишете дума/думи за търсене

Гинекологични проблеми, от които страда (почти) всяка жена

Почти всяка трета млада жена избягва посещението при гинеколог, когато това е необходимо, защото се притеснява. Дами, ако четете това, моля, знайте, че вашата репродуктивна система е чудотворна сила на природата и никога не трябва да се срамувате да обсъждате здравето си.

Съставихме списък с проблеми, които твърде често се пренебрегват, докато не се превърнат в сериозни здравословни проблеми.

1. Зацапване

То се определя като леко кървене извън менструалния цикъл. Може да бъде причинено от кисти на яйчниците, пропускане на противозачатъчни хапчета или стрес.

2. Риск от вагинит

Вагинитът е вид възпаление, което може да причини сърбеж, миризма, секреция и болка. Може да бъде причинен от редица фактори, но добрата новина е, че невинаги е заразен. Тампони, сапуни и лубриканти може да причинят неинфекционен вагинит. Използвайте естествени, неароматизирани продукти и измийте внимателно с вода.

3. Дискомфорт поради сухота

Всяка жена знае, че сухата „долу“ може да съсипе и най-прекрасния ден. Тази досадна сухота може да е причинена от хормонален дисбаланс, менопауза, раждане или кърмене.

4. Риск от кисти

Кистите обикновено изчезват с течение на времето. Тези на вулвата се появяват на върху кожата, докато вагиналните се появяват върху вътрешната влагалищна стена.

5. Опасността от стегнато и синтетично бельо

Да, копринените бикини са секси, но носенето на стегнато бельо може да предизвика триене и топлина, които след това култивират бактерии и може да причинят инфекция. Винаги проверявайте материята на бельото. Всичките ви проблеми биха могли да започнат поради лошото качество на вашите синтетични бикини.

6. Проблеми, предизвикани от прекомерна хигиена

Всички искаме да се чувстваме чисти и свежи, но прекомерното почистване и козметичните химикали може да навредят на естествения бактериален баланс на вагината и да причинят инфекция.

7. Лоши миризми заради консумация на определени храни

Не, гениталиите ви няма да заухаят на пържени картофи само защото сте изяли една порция от тях на обяд, но е вярно, че ароматът на женските интимни части често е засегнат от това, което ядем. Някои продукти може да предизвикат кисел мирис.

8. Опасността от полово предавани болести

В световен мащаб повече от един милион души се заразяват ежедневно по полов път. Много инфекции остават незабелязани, защото нямат видими симптоми. Други инфекции имат симптоми като сърбеж, парене, отоци, брадавици или парене по време на уриниране.

9. Проблеми, породени от врастнали косми

Епилацията е дълбоко уважавана в повечето култури, но тя може да предизвика врастнали косми.

10. Риск от вулводиния

Това състояние е като загадка за медицинските специалисти и се определя от пареща или пронизваща болка около отвора на вагината. Това може да се случи по време на тренировка или сексуални занимания. Обикновено е провокирано от неволно стягане на мускулатурата на малкия таз.

Топла вана с английска сол и леден пакет може да помогнат за облекчаване на болката. Ако симптомите са продължителни, най-добре е да се обърнете към гинеколог, за да ви помогнат да създадете план за лечение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X