Напишете дума/думи за търсене

Добрите, лошите и пролетната умора

Зимата си отиде и се хванахме за зеленото.

Обаче.

Все още влачим „опашките” на грипа. Чувстваме се уморени и в края на деня сме като пребити. След неделната лека разходка, сякаш сме пренасяли камъни.

Първо да видим - кой ми „взема” силите?

Свикнали сме да мислим за себе си в единствено число, за нашето тяло - като механичен сбор от органи и системи, а когато се разболеем – за болестта като диагноза. Значи, хем мислим за нещата с неживи категории, хем някой там определено си работи като съвсем жив, но в неправилната посока.

Истината е, че ние не сме сами. 

Върху и в нашето тяло живеят микроорганизми, които са 4 пъти повече, отколкото всички клетки, които имаме! Само в дебелото ни черво битуват между 1,5 и 2 килограма дребосъци!

Те какво правят?

Правилно ли го правят?

А ние помагаме ли им или им пречим?

И какво е общото между тях и имунната система, хремата, хроничната умора, алергиите и атопичния дерматит, бактериалната вагиноза, коликите, холестерола, колитите, и още, и още?

Тези въпроси имат отговори.

И отговорите са буквално в нас, в микросвета на нашето тяло – в дебелото черво, във влагалището, в носа, по кожата. Там, на микрониво, някой или си върши работата и сме здрави, или го няма и не си върши работата, а на негово място има друг, който прави бели и сме болни. Звучи като в детските ни книжки – за битката между добрите и лошите. Но е точно така. И да, точно така – в случая лошите ни „вземат” силата.

Да повикаме тогава живите пробиотици! Добрите!

Днес всички знаем за тях. Особено след антибиотично лечение, особено през зимата – задължителни са. Защото антибиотиците унищожават всичко наред – и полезни бактерии, и патогени. А пакостите сътворяват патогенните микроорганизми, които се настаняват в стомашно-чревния ни тракт.

Храната, която приемаме, е храната за всички клетки в тялото ни, но тя не достига до тях във вида, в който я приемаме. Един домат не стига до клетките ни като домат, а като витамини, минерали, микроелементи. Накрая полезните бактерии в дебелото черво завършват процеса на преработката. Тяхна е заслугата и за правилното елиминиране на отпадните продукти, а от това пряко зависят метаболизмът, имунитетът и детоксикацията на организма.

И ако на мястото на полезните бактерии, които по една или друга причина сме унищожили, се настанят патогените – всичко се обръща в отрицателната посока: гладуване на клетките, независимо от приетото количество храна, слаб или липсващ имунитет, нарушен метаболизъм, интоксикация на организма.

Да-а-а, дребни живинки, но се оказват изключително важни за здравето ни.

През последните години множество клинични изследвания потвърждават хипотезата, че повечето хронични заболявания, свързани с нарушаването на метаболизма и имунната система, започват именно от унищожаването на полезната микрофлора /микробиоценоза/ на червата. Нарича се дисбактериоза. А ние полагаме сериозни и успешни усилия в тази посока – прекомерна употреба на антибиотици и химикали, на консерванти и изкуствени съставки в храните, високо ниво на стрес.

Какво да направим?

Най-бързият, лесен, достъпен и природосъобразен начин за възстановяване и поддържане на нормалната микрофлора в червата е като приемаме полезните бактерии като хранителна добавка. Но да са живи. Точно такива добавки произвежда Микробиологична лаборатория „Медбио+”

Хранителните добавки NARINE ADULT ESSENTIAL и NARINE ADULT MAX са с висока концентрация на живи пробиотични бактерии. Те съдържат колонизиращи и транзитиращи щамове, които дават цялостния спектър от най-необходимите за чревната флора микроорганизми с максимална активност на бактериите при тяхното приемане.

Как работят? Чрез създаване на локална микробиоценоза в дебелото черво.

Чрез заселване на живи и активни полезни бактерии създаваме условия за потискане на патогенните микроорганизми по биологичен път и по този начин оказваме на организма необходимата помощ за активиране и възстановяване на механизмите за саморегулиране, заложени изначално от природата.

Нещо повече. След като унищожат патогенните микроорганизми, пробиотичните бактерии създават колония и – благодарение на нея - последваща биологична защита на целия организъм. Това означава, че действително се премахват причините, а не само се повлияват симптомите. Разбира се, трябва им време, за да си свършат работата. Трайното заселване става след около месец от началото на приема.

Срокът на годност на пробиотиците от серията NARINE ADULT е 4 месеца, защото толкова е максималната продължителност на живота на живите бактерии, и то при съхранение в хладилник при температура 2-8°С.

Нямат противопоказания.

Пробиотичните бактерии ще оцелеят по-лесно и ще свършат много по-добра работа, ако им давате и тяхната любима храна – растителните фибри.

И още. Ние можем да Ви предложим ефективно работещи решения за:

- колики и дисбактериоза при новородени и деца до 3 г.;

- бактериална вагиноза и дискомфорт;

- запушен нос, хрема и синузит;

- подагра, артрит и ревматизъм и др.

Прочете в сайта ни отзивите на хора, ползвали вече нашите продукти.

Бъдете здрави!

Производител:

Микробиологична и физикохимична

лаборатория „Медбио+”, www.medbio.life

физически магазин: гр. Габрово, ул. „Станционна” 14

он-лайн заявки: на www.medbio-bg.eu или на тел: gsm: 0893 393 313

X