Напишете дума/думи за търсене

Гергана Стоянова: Заради гласа ми децата ми мислят, че съм секретарка на ЧЕЗ

В този сезон Гергана Стоянова е новата анестезиоложка в сериала "Откраднат живот". СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

“На първите снимки в операционната много съжалявах, че нямаше как да заснема сцената отстрани. Един окаян манекен, когото всички наричат Милко, няколко души, наведени над него, бъркат в една дупка в стомаха му, където е поставена купичка с изкуствена кръв. И с много важно изражение говорят едни неща и сменят инструмент след инструмент:

- Да затваряме и да правим спленектомията.

- Аспирирайте!

- Не е стабилна хемодинамично. (В тази сцена Милко е жена.)

- Кърви от хилуса на далака! Клампирай. Терие, сестра.

- Аспирация. Ножица. Приготви шевна лигатура.

Възрастни си играят на лекари. Колко сме щастливи, че не ни се налага да правим това в живота. Изпитвам още по-голям респект към лекарския труд, откакто виждам филмовата му имитация.” 

В операционната на екранната болница "Света Анастисия"
В операционната на екранната болница "Света Анастисия"

Така цветно актрисата Гергана Стоянова разказа преди време за снимките на “Откраднат живот”, където играеше анестезиоложката д-р Поли Грънчарова в болница “Света Анастасия” от шестия сезон на медицинския сериал по Нова тв.

Според нея, ако зрителите знаеха колко забавление има по време на снимките и колко професионализъм е заложен във всяко звено по правенето на сериала, щяха да го заобичат още повече.

Пролетният тв сезон преди няколко години се оказва повече от успешен за Стоянова, защото получава покана и от още една телевизия.

Тя

има и свое предаване в най-новата телевизия - “Българе”

Сутрешният блок “По-иначе с Гергана” (препратка към едновремешното ѝ предаване за култура “Иначе” по Би Ти Ви) е едновременно забавен и информационен. Ще има и съвети как да сме здрави, красиви и успешни. Но няма да има негативни новини и тенденции. 

През април започва и предаването й "По-иначе с Гергана" по телевизия "Българе".
През април започва и предаването й "По-иначе с Гергана" по телевизия "Българе".

“Ще се опитаме да разрушим стените на традиционното телевизионно студийно поведение. Дано се получи, както си го представяме”, обяснява тя. Стартът на предаването вероятно ще е през април.

Телевизията е в живота на Стоянова от 1996 г. Тогава започва работа в малката частна телевизия “Триада”, където озвучават предавания на Си Ен Ен за кабелните телевизии в страната. Правят и предавания за БНТ с материали на Си Ен Ен. “Ядрото на “Триада” създаде телевизия Би Ти Ви. Тогава никой от нас не мислеше, че тя ще се нареди сред трите големи български телевизии. Срещата със Светлана Василева – първия изпълнителен директор на Би Ти Ви, промени плaновете ми в театъра. Не знам какво трябва да се случи, за да се върна там. Имала съм много предложения, но някак не мога да си представя след цялата динамика на всекидневието си да седна да репетирам 20 дни на маса и 20 дни на сцена, докато излезе нещо, което няма да ми носи пари, а само храна за душата... със съмнително качество”, разказва актрисата.

След прохождането на Би Ти Ви сега “Българе” е втората телевизия, в чието създаване участва. За нея няма да бъде проблем да съчетава ангажиментите си в сериала и предаването, тъй като “По-иначе с Гергана” ще се излъчва на запис, макар да се снима като на живо, без прекъсване. В момента снимките в сериала са ѝ приоритет и е щастлива, че може да се похвали с такава динамика във всекидневието си.

Стоянова е майка на две деца – 20-годишната Яна и 16-годишния Боян. Дъщеря ѝ заминава да учи в Англия след шести клас, в който ѝ се натрупват изключително разочароващи ситуации и факти, които я атакуват. 

Актрисата заедно с децата си - Яна и Боян
Актрисата заедно с децата си - Яна и Боян

“За Коледа направи сама торта за съучениците си. Имаше такива подигравки от тяхна страна, които не искам да споменавам, но знам, че изхвърлила тортата в училищната тоалетна и стоя заключена в банята вкъщи няколко часа. Нямаше никакво значение как я възпитаваме и какви добродетели и стремежи насаждаме в ума ѝ. Видях, че няма обкръжение, в което да расте спокойна, развивайки качествата и способностите си”, разказва тя. Затова намира подходящо място за детето си, макар и далеч от нея. Яна обаче често се прибира - имат ваканции от по 9 дни на всеки месец и половина. Прекарват по-дълго време заедно през юли и август.

“Ходим по изгрев на бургаския бряг поне 20 дни всяко лято”, казва актрисата.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X