Напишете дума/думи за търсене

Тийзър на първия игрален филм за Петя Дубарова (Видео)

Петя Дубарова

Четири десетилетия след смъртта на поетесата Петя Дубарова, в Бургас ще бъде заснет първият филм в нейна памет. Заглавието на филма е заимствано от едноименния разказ на поетесата - "Петя на моята Петя". Всички сцени ще бъдат заснети през юни в Бургас, родният град на поетесата. Това съобщиха от пресслужбата на местната община.

Сред ангажираните актьори са Александра Костова, Алена Вергова, Ясен Атанасов, Васил Банов, Албена Павлова. Продуцент на проекта е Николай Урумов. Автори на сценария са Нели Димитрова и Валентина Ангелова. Сценарият е вдъхновен от поезията и личността на Петя Дубарова, но без да разказва за живота й. Действието се развива в наши дни и се концентрира върху историята на съвременно бургаско момиче, също на име Петя.

Александър Косев ще е режисьор на филма. По заснемането му той ще работи с оператора Иван Вацов. Продукцията се осъществява с финансовата подкрепа на Национален филмов център и Община Бургас. Партньор на проекта е и домът-музей "Петя Дубарова", а авторите имат пълното съдействие на сестрата на поетесата - Елица Дубарова.

По първоначален план филмът трябва да бъде готов и монтиран до края на настоящата година, за да може през декември да бъде представен предпремиерно в Бургас като част от събитията, посветени на 40-годишнината от смъртта на бургаската поетеса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X