Напишете дума/думи за търсене

С дъх на оазис от градината: Няколко идеи, с които да превърнете двора си в райско кътче

Пролетта вече настъпи и сме на прага на един сезон, в който започваме да прекарваме все повече време навън, под слънчевите лъчи, сред природата. Затова и сега е най-подходящият момент да откриете зазимената градина, ако още не сте, и да я преврънете в райско кътче, в което да се насладите на заслужен комфорт. Подготвили сме ви няколко идеи, с които да превърнете двора си в истински оазис.

Градински павилион и мебели

Преди да ви предложим някои от най-красивите решения за градината, нека бъдем практични и започнем с най-необходимите елементи. А именно – осигурете си местенце, където да може да починете удобно на сянка, както сами, така и с компания. Градинският павилион е перфектно решение, с което ще се предпазите от парещите слънчеви лъчи и със сигурност ще ви е от полза, в случай, че летният дъжд рукне изневиделица. Ако търсите по-практичен вариант, разгледайте и различните предложения за тенти. Те са значително по-компактни и също биха свършили чудесна работа.

Заложете на мебели в двора! Има различни сетове със столове и маси, с които може да поканите по-голяма група от приятели в двора си – за уикенд закуска, следобедно кафе или неделен брънч. Изберете този, който ще допълни цялостния екстериор, но вземете предвид и от какъв материал е изработен. Ратановите мебели са най-подходящите за градинско пространство. Те са устойчиви на външни атмосферни условия, имат всички предимства на пластмасовите, но изглеждат в пъти по-добре на външен вид. Ако търсите по-голям комфорт, може да изберете и сет с включени възглавнички за облегалките и седалките.

Барбекюто – задължителен елемент за всяка градина

Редом с цялата декорация, озеленяване и оборудване на двора с всичко необходимо, не забравяйте един от най-важните компоненти – барбекюто. То е абсолютно задължителен елемент за всяка градина и със сигурност може да го определим като притегателен център за цялото семейство. Освен че самият облик на градината ще изглежда абсолютно завършен с едно стилно барбекю, това е и инвестиция в предстоящите приятни летни дни и вечери с любимите ви хора. Затова не се колебайте, а директно изберете най-удачния за вас модел. Има изключително компактни грил-барбекюта, които са подходящи за по-малки градини и едновременно с това са също толкова добре оборудвани.

Висящи столове – елегантни, атрактивни и много удобни

Висящите столове са невероятно допълнение за всяка градина и за всеки любител на комфорта. Независимо дали сте настанени в удобния стол и изпращате деня с чаша вино в ръка, или го посрещате, отпивайки от кафето си - сигурни сме, че това ще се превърне в любимата ви мебел. HomeMax предлага няколко много бюджетни и красиви висящи стола – модел „Ибиза“ и модел „Майорка“. И двата разчитат на универсален стил, за да се впишат подходящо към екстериора на всеки дом.

И оазисът е гарантиран с… джакузи в двора!

По-перфектен начин да превърнете градината си в същински оазис от това да се снабдите с джакузи, едва ли има. И преди да отхвърлите категорично предложението ни, бързаме да ви кажем – да, възможно е, не е толкова скъпо и е много лесно реализируемо. В HomeMax може да намерите надуваем спа комплект за градината с въздушна струя. С компактни размери от 147/191 см и дълбочина от 70 см, това е гарантираното бягство от ежедневните битовизми и тревоги за всеки. Разполага със 120 броя въздушни дюзи, както и със система за затопляне (11 до 40оC) и пречистване на водата.

Самият факт, че джакузито е надуваемо прави възможно да го спаднете, сгънете и да го приберете вътре в къщата през зимата, без да заема излишно пространство.

Градински лампи – черешката на тортата

Може би не сте се замисляли, но за цялостния красив и романтичен облик на градината трябва да изберете и лампи. Играта на светлини и сенки може да преобърне начина, по който възприемате дадено пространство, затова не пренебрегвайте тази част. Специално за външни пространства, ако търсите стил и елегантност, най-добре заложете на определена серия от лампи, която ще допълни екстериора на двора ви. Ефектът е най-интересен, когато разположите различни видове осветителни тела от една стилистика – настолни, стенни и висящи фенери. По този начин самите те се превръщат в ефектно допълнение към обзавеждането на градината и я правят още по- красива и романтична.

Сигурни сме, че ако се доверите на предложените дотук идеи, ще успеете да превърнете двора си в красиво кътче и страхотно място за релакс и забавление. HomeMax ,обаче, разполага с хиляди интересни и много полезни решения, както за вашия дом, така и за градината, сред които има подходящи за всеки джоб и за всеки вкус. Затова, ако все още не сте решили, разгледайте ги на www.home-max.bg, или посетете някой от магазините на веригата в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Плевен и Русе.

X