Напишете дума/думи за търсене

Как да носим рокля и в по-хладно време

По това време на годината, когато пролетта не иска да си отиде, а лятото още се бави, често се колебаем дали не е прекалено хладно за рокля. Понякога времето се сменя по няколко пъти на ден, което съвсем обърква нещата, а на всички така ни се иска да извадим роклите и да се чувстваме свободни и феерични.

Посъветвахме се по темата с модния бранд ETERE. Ето няколко трика от тях, с които да носите рокля всеки ден, независимо дали е хладно или ще излизате късно вечерта, когато застудява.

1. Сако

Подберете рокля, която ще си отива със сако. Добър вариант са официалните рокли, защото за тях сакото е най-добрият приятел. Не забравяйте да съчетаете правилно цветовете. Ако роклята ви е в един цвят и е изчистена, най-добрата комбинация ще е с едноцветно сако в контрастен цвят – тъмна рокля - светло сако, тъмко сако - светла рокля.

Може да съчетаете сакото и с по-ежедневна рокля в светли цветове или флорален принт, но трябва да е къса.

Избягвайте да комбинирате дълги рокли със сако – това затваря визията и на моменти я прави дори смешна. Вземете обувки, които подчертават роклята.

2. Кожено яке

Коженото яке е фаворитът на есента и пролетта. Подходящо е дори за късните летни вечери, когато температурите падат и има вятър. То върви чудесно с почти всички рокли – само не с официалните.

И за сметка на несполучливата комбинация от сако и дълга рокля, с две ръце ви препоръчваме към рокля до глезените да добавите кожено яке. Комбинацията важи най-вече за по-фееричните модели от лека материя.

Както споменахме обаче, коженото яке е универсално решение. Тук няма абсолютно никакво ограничение в цветовете и принтовете на роклята, тъй като кожените якета обикновено са едноцветни и най-често черни.

Между впрочем, другият приятен вариант е дънковото яке – късо, едноцветно и класически модел.

3. Хубав чорапогащник

Поглезете роклята си с хубав чорапогащник и ще забравите за хладния вятър. Особено модерни са моделите, които са по-плътни до средата на бедрото и имат орнаменти точно там. Те създават впечатлението за дълъг чорап със силикон и ефекта на дълъг ботуш. Отиват на различни рокли, най-вече на къси. За средна дължина изберете чорпогащник с тънки мотиви от задната страна на крака.

X