Напишете дума/думи за търсене

Как се живее с вино съветва 107-годишна британка

Айлин Аш е една от най-активните столетници, които живеят на Острова. През октомври 2018 британката отпразнува 107-ия си рожден ден, а година по-рано навръх рождения си ден полетя в небето с малкия учебен самолет Tiger Moth. Въпреки завидната си възраст и до днес Айлин води активен начин на живот и вярва, че това е една от тайните на дълголетието. Плюс йога, червено вино и една ябълка на ден...

Айлин е преживяла две световни войни, работила е за MI6, играла е в крикет отбора на Англия. Но животът ѝ днес е не по-малко колоритен. Редовно шофира любимия си жълт Mini и продължава да посещава класове по йога, но най-важното - празнува живота, независимо от възрастта си. Казва, че с всеки следващ ден животът ѝ става все по-добър и че най-важното е да останеш активен и любопитен.

Възрастта е само число. Не се чувствам по-различно, отколкото на 90. Отдавам го на йога, излизайте и правете тези упражнения, наистина ще се чувствате добре. Те поддържат мускулите ми.

107-годишната британка казва, че винаги е обичала спорта и да прекарва повече време навън на чист въздух. Храни се разумно и изяжда по една ябълка всеки ден.

В допълнение на йога и балансирания си хранителен режим, Айлин приписва доброто си здраве и дълголетие на две чаши червено вино, които изпива ежедневно.

Източник: economy.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X