Напишете дума/думи за търсене

Широките панталони с висока талия прикриват несъвършенствата на бедрата

Може да ги комбинирате с широка риза.

Времето никак не е постоянно - ту вали като из ведро, ту градусите на термометрите рязко се покачват. Затова не бързайте да пълните гардероба си с рокли и поли. По-добре заложете на нещо по-практично като панталоните. Много модерни това лято ще бъдат тези с висока талия, чиито крачоли падат свободно или се разширяват надолу.

Специфичното при тях този сезон е в дължината. Обикновено подобен тип панталони достигат поне до глезена ви. Това обаче ги прави подходящи основно за слаби жени, при това в комбинация с високи токчета, ако нямат необходимата височина. На останалите представителки на нежния пол оптически прибавят няколко излишни килограма. 

Широките панталони са популярни сред холивудските звезди. СНИМКИ: РОЙТЕРС
Широките панталони са популярни сред холивудските звезди. СНИМКИ: РОЙТЕРС

Този проблем се решава, когато дължината на панталоните достига до под средата на прасеца ви. Така на показ остава тънкият ви глезен. Освен това без проблем може да ги носите с каквито обувки искате. Ако отивате на разходка в парка, ги комбинирайте с маратонките си, а ако сте се запътили към някое парти, съвсем подходящи са тънките токчета.

Не забравяйте да ги съобразите с извивките на тялото си. Ако имате тънка талия, най-добре изберете топ, който плътно пада по тялото ви. Искате ли да прикриете някое свое несъвършенство, извадете от гардероба широка риза, която да пасва на панталона.

Свързани са с движението Me Too 

Широките панталони са много практични.
Широките панталони са много практични.

Широките панталони с висока талия са все по-популярни заради заливащата ни от САЩ вълна на движението Me Too. Благодарение на него жените вече не искат да бъдат възприемани само като сексуални обекти. Заради това предпочитат по-консервативните тоалети, които прикриват женствеността им. Тази стратегия си има своите плюсове, но има и минуси. Може би най-големият е, че затвърждава идеята, че жените в бизнес средите, които се обличат по-провокативно, не могат да бъдат успешни.

Широките панталони с висока талия крият част от сексапила ви. Причината е, че не очертават плътно тялото ви, както повечето дънки. Освен това прикриват формата на дупето ви.

Подчертават талията и прикриват корема  

Манията по широките панталони тръгва от Холивуд.
Манията по широките панталони тръгва от Холивуд.

Този тип панталони са изключително практични. Едни от най-проблемите зони за оформяне на женското тяло са долната част на корема и бедрата. Прикриването им, в случай че не сте достатъчно уверени, за да носите прилепнали дрехи, е лесно. Широките панталони с висока талия са идеалното решение.

Освен това те фокусират вниманието върху талията ви. Причината е в детайлите, които обикновено се намират в горната им част. Ще забележите, че най-често това са колани, вързани под формата на панделка. Повечето подобни модели са ежедневни и по-цветни от останалите. Някои панталони имат изчистен и по-елегантен дизайн. Ако той не е съобразен за колан, значи не трябва да има такъв. Друг модерен вариант за акцент на тънката талия са няколкото реда копчета.

Вертикални карета 

С определени аксесоари може да акцентирате на талията.
С определени аксесоари може да акцентирате на талията.
С вертикалните карета изглеждате по-високи.
С вертикалните карета изглеждате по-високи.

Разгледате ли магазините, ще се убедите, че широките панталони най-често са на вертикални карета. Това е логично, защото по този начин ви правят визуално да изглеждате по-високи. Ако обаче сте жена, която предпочита по-класическите визии, заложете на едноцветните панталони. За предпочитане е да избягвате черния цвят. Като цяло той не е подходящ за лятото и пролетта.

В момента много модерни са бялото, светлокафявото, керемиденото и розовото. Освен това може лесно да си намерите сако в същия цвят, с което да ги комбинирате.

С какво да ги комбинирате 

Едноцветните комбинации също са на мода.
Едноцветните комбинации също са на мода.
Широките панталони посхождат и на официални обувки на ток.
Широките панталони посхождат и на официални обувки на ток.

Широките панталони подхождат почти на всичко. Затова си задайте въпроса какъв вид искате да имате - елегантен, спортен или женствен. В първия случай изберете едноцветна риза. За предпочитане е и тя да бъде широка и да я приберете в панталона, като оставите част от плата й да пада около талията ви. За да бъдете една идея по-женствена, може ризата да е леко прозрачна.

Ако просто ще излизате с приятели, комбинирайте панталона с рипсена материя тениска или потник, които са плътно по тялото ви. Ако обаче така не се чувствате комфортно, може да изберете който и да е леко широк топ от гардероба си, като отново го приберете в панталона, за да подчертаете талията.

Изрязаните тениски и потници са вариант, ако искате да привличате вниманието на срещуположния пол. Те много подхождат на подобен тип панталони, защото показват горните плочки на корема ви, ако имате такива.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X