Напишете дума/думи за търсене

Алма Армутлиева - момичето, което завладя MTV

Още с първата си песен Perfect дъщерята на Саня Армутлиева - Алма, успя да натрупа над 1,8 млн. гледания в ютюб, а от този месец хитът ѝ се излъчва всекидневно в международната музикална телевизия MTV-Hits. 15-годишната певица е единствената българка, чиято музика се върти по популярния тв канал. “Помня, в деня, в който излезе Perfect, отидох на училище, влязох в класната стая и видях учителят и съучениците ми пуснали клипа на екрана за презентации и си танцуват и си тананикат”, смее се младата певица.

От 2016 г. тя живее в Берлин заедно с баща си Тим Доудъл, който дълго работи като един от най-големите промоутъри на концерти в цяла Източна Европа. Заминава, след като баща ѝ създава втори дом на семейството там, защото много обича германската столица и в момента завършва

докторантурата си по

немска философия

“Започнал я е преди, но сега намери време и възможност да я завърши. Учи дистанционно в един университет в Англия. Често лети дотам и е много смешно, че всичките му професори са по-млади от него”, казва Алма.

Тим е живял в Берлин като млад, а след като със Саня Армутлиева създават семейство, изкарва цели 16 г. в България, но до ден днешен не може да говори добре български. Сестрата на Алма - Маргарита, е по-голяма и не пожелава да замине за Берлин. Затова тя отива да учи в гимназия – пансион в Англия, където учениците живеят в отделен кампус. Сега е студентка по социална антропология в Лондон. “Не се виждаме често. Може би по 2-3 пъти в годината, но се надявам от тази година да сме повече време заедно”, казва Алма.

15-годишната певица Алма СНИМКИ: ДАНИЕЛА ЙОРДАНОВА
15-годишната певица Алма СНИМКИ: ДАНИЕЛА ЙОРДАНОВА

От септември младата певица заминава да учи и живее в същото училище, което е завършила сестра ѝ. То се намира на 2 часа от Лондон и там ще изучава музика, немски език, философия и религия. От малка Алма се запалва по философията от баща си и книгите, които той самият изучава. “Искам да се занимавам с музика в бъдеще, но нямам все още конкретен план. Целта ми е да правя нещото, за което имам страст”, добавя младата певица, която сега завърши 10 клас.

Преди да започне учебната година отново, Алма

ще издаде

2 нови песни

Едната вече е записана и ще излезе в началото на другия месец. Тя се казва Don't Know (от англ. “Не знам”) и е създадена заедно с румънския музикален продуцент Крис Трейс, познат още като Моноар. Заедно мислят текста и музиката. Когато продуцентът пита младата певица как да озаглави новия проект, тя му отвръща, че не знае. От това се ражда музикална шега и така се появява името на новата песен “Не знам”.

Преди да пусне и третата си песен, заминава за две седмици в Индонезия – една седмица в джунглата и една на крайбрежието. Отива там заедно със съученици по училищна програма. Ще изследват различните биологични видове. “Първата седмица

няма да имаме

електричество,

ще живеем

в палатки

и ще се къпем с кофи с вода. Втората седмица ще се учим да се гмуркаме. Много се вълнувам, а майка ми и баба ми малко се страхуват от това мое приключение”, разказва Алма.

Заради новите си песни ще прекара голяма част от лятото в България, въпреки че е напълно влюбена в Берлин. Германската столица много ѝ харесва и обича живота там. “Обожавам Берлин! Всичко е толкова цветно”, казва още Алма. В Берлин е нейният отбор по волейбол – другата ѝ голяма страст. Доскоро е била капитан на училищния тим и страда от това, че в новото училище в Англия няма да има възможност да тренира. “Там играят ръгби, крикет и лакрос и бях тъжна да разбера, че нямат волейбол”, добавя 15-годишната певица.

От съвсвем малка спортува футбол, плуване, бадминтон, баскетбол и др. Има куп медали вкъщи и дори златен ботуш за най-добрите играч от италиански футболен турнир за деца.

Бях голяма

мъжкарана

Всички момичета играеха с кукли, а аз бях с момчетата на терена в калта. За седмия ми рожден ден бях поканила само момчета и едвам убедих майка си, че не се шегувам и че това са най-големите ми приятели”, раказва Алма.

Алма прави песните си в съавторство с румънския продуцент Крис Трейс-Моноар.
Алма прави песните си в съавторство с румънския продуцент Крис Трейс-Моноар.

За първи път младата певица показва таланта си в инстаграм. Малко след като заживява в Берлин, започва сама да записва в стаята си с китара в ръце видеа на свои версии на любими песни, които публикува в социалните мрежи. Освен на китара свири и на пиано, постоянно пише и текстове за бъдещи песни. 3 години след първия заснет клип в детската си стая Алма вече се радва на популярност. Получава съобщения от фенове в социалните мрежи. “Тази седмица бях на среща със стилистката за новото видео. Приключихме и щом излязох от блока, отпред в градинката се бяха събрали много деца и всички искаха да се снимаме и да раздам автографи. Беше ми много странно”, разказва Алма за първия си голям сблъсък с известността.

Алма заедно с майка си музикалната продуцентка Саня Армутлиева
Алма заедно с майка си музикалната продуцентка Саня Армутлиева
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X